„Modelul Belarus” seamănă cu cel al PSD. Lukaşenko introduce taxe pentru proteste, Dragnea merge pe amenzi

1
451
Aleksandr Lukaşenko

Dictatorul bielorus Aleksandr Lukaşenko a găsit o nouă soluție pentru a descuraja protestele împotriva nesfârşitei sale guvernări. Cetăţenii din Belarus vor trebui să plătească anumite taxe pentru a putea organiza evenimente stradale, cum ar fi protestele sau demonstrațiile.

Organizatorii unor astfel de evenimente vor trebui să plătească pentru serviciile de ordine publică și să suporte cheltuielile legate de asistența medicală şi curățarea zonei după un eveniment public, scrie Vlasti.net, citată de Rador.

Sumele pe care vor trebui să le plătească organizatorii pentru serviciile prestate de poliție, pentru păstrarea ordinii publice:

  • 30 de euro în cazul unui eveniment cu cel mult 10 participanţi;
  • 260 de euro în cazul unei acţiuni de stradă cu cel mult 100 de persoane;
  • 1.555 de euro pentru asigurarea ordinii publice dacă la eveniment participă până la 1.000 de persoane;
  • 2.590 de euro dacă evenimentul are peste 1.000 de participanţi.Dacă numărul participanților depășește numărul anunțat în prealabil, ofițerii de poliţie pot emite o factură suplimentară, după încheierea acțiunii.În plus, potrivit unei ordonanţe de guvern, organizatorii evenimentelor de stradă trebuie să achite cheltuielile de personal, asigurarea obligatorie a celor care prestează anumite servicii, impozitele și taxele acestora, precum şi medicamentele folosite în cazul unui eveniment public.

    Reprezentanții Opoziției din Belarus acuză că astfel de cheltuieli sunt mult prea mari, având scopul de a descuraja protestele.

Dacă Dragnea ar aplica taxe similare în România, pentru protestul-maraton #Rezist (care a împlinit doi ani), polițiştii lui Carmen Dan ar fi tăiat chitanțe de peste un milion de euro. Deocamdată, regimul Dragnea taie chitanțe pentru amenzi, multe amenzi, metodă care nu e departe de cea a lui Lukaşenko.

CITIȚI ŞI:

Scapă cine POATE! Încă un parlamentar PSD fuge din partidul lui Dragnea şi sare în barca lui Ponta

PSD, încă în stare de șoc după plecarea lui Mihai Tudose din partid. Declarații și reacții comice

Şoc la Antena 3! Fosta avocată a lui Dragnea: „Doamna Kovesi va câştiga la CEDO”. Țipete, proteste, vociferări

1 COMENTARIU

  1. Uitasem de Belarus si ma tot temeam ca Romania poate ajunge ca Venezuela:)…Belarus e un model mult mai probabil…Chiar ca ma amuza ideea cu plata pentru proteste. Ideea este ca platesti daca vrei sa ma injuri in piata :)…Dar numai niste prosti pot plati un miting care nu are nici-o sansa de a si rezolva ceva…Un carusel al caluseilor steril invartindu-se pe o muzica obsedanta. Steril dar pierzator de bani pentru organizatorii de mitinguri si castigator pentru puterea care nici nu are de gand sa clinteasca ceva din ce a stabilit ca sistem social…In fine, poate or fi ceva progrese in bine acolo, de care noi nu prea stim….asa cum si despre Romania putini mai stiu ce naiba mai face…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here