A murit deputatul-milionar Dumitru Puzdrea, autorul unei golănii imobiliare în anii ’90. Avea și pensie specială de fost parlamentar

4
3587
Dumitru Puzdrea și blocul său ilegal

Afaceristul milionar Dumitru Puzdrea, fost deputat PRM și PNL, a fost găsit mort în casă de soția sa, miercuri, 28 iunie. Soția sa a sunat la 112, iar Poliţia a deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Criminaliștii au făcut verificări la fața locului.

Potrivit unor surse judiciare, Dumitru Puzdrea (80 de ani) avea probleme medicale.

Poliția Capitalei a comunicat: „La data de 28 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință din Sectorul 1 se află o persoană decedată. La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constatat decesul persoanei. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”.

Dumitru Puzdrea s-a născut pe 17 octombrie 1942 în comuna Turburea, județul Gorj. Acesta a avut două mandate de deputat de Neamț, între anii 2000 și 2008, din partea Partidului România Mare (PRM) și ulteiror a Partidului Național Liberal (PNL).

A generat un mare scandal imobiliar

Spre sfârșitul anilor ’90, Dumitru Puzdrea a fost implicat într-un scandal imobiliar răsunător. El a construit ilegal, fără autorizație de construcție, un complex comercial aproape de Casa Presei Libere din București, pe un teren care aparținea Primăriei.

Scheletul construcției poate fi văzut și astăzi, „la roșu”. El a făcut obiectul primului mare scandal de corupție care viza executarea unor lucrări fără autorizație.

Cazul a fost intens mediatizat și a condus la modificarea legislației privind emiterea autorizațiilor în construcții (Legea 50/1991) în sensul introducerii răspunderii penale pentru cei care realizează lucrări fără avizele emise de către autorități.

În cazul Puzdrea a existat un proces, instanța a decis că blocul de 5 etaje este construit ilegal și a dispus demolarea lui, însă ulterior lucrurile au fost blocate, totul s-a mușamalizat. Construcția a rămas în picioare, iar proprietarul ei a fost preluat de Corneliu Vadim Tudor și făcut deputat pe lista PRM, iar ulterior preluat de PNL.

Blocul ilegal al lui Dumitru Puzdrea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Gata cu impostura: Ciolacu rămâne fără certificatul de revoluționar! O comisie din Guvernul său i-a respins cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant” în decembrie 1989

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here