Ministrul Cuc recunoaște, involuntar, cum guvernează PSD: cu „pile, amante, nepoate”. El însuși e o jalnică pilă politică

5
2098
Cum să dai afară clientela PSD, când PSD-ul ți-e și în suflet, și în față, și în spate?!

Populist și prostănac, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a căzut în propria capcană. Încercând să arate cât e el de viteaz și cum face el curățenie în companiile subordonate ministerului, jalnicul ministru a recunoscut, involuntar, că PSD a umplut instituțiile statului cu „pile, amante și nepoate”.

Răzvan Cuc a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că urmează o „restructurare masivă” la toate companiile din coordonarea ministerului, iar filtrul urmează să fie făcut de conducerea societăţilor respective.

Declarațiile lui Cuc vin pe fondul politizării fără precedent a administrației și a companiilor de stat de către PSD și ALDE. Presa a dezvăluit sute de cazuri în care politicienii de la putere și-au plasat apropiații în posturi bine plătite la stat.

Însuși ministeriatul lui Cuc este rezultatul unor mizerabile cumetrii politice. Submediocru din toate punctele de vedere, lipsit de orice calitate care să-l recomande pentro o funcție de demnitar, Răzvan Cuc a fost impus ministru al Transporturilor, de două ori, urmare a intereselor a doi baroni PSD: Niculae Bădălău de la Giurgiu (la primul mandat) și Ionel Arsene de la Neamț (la al doilea mandat).

Răzvan Cuc nu are atributele profesionale și morale pentru „a face curățenie” în companiile gestionate de Ministerul Transporturilor. Nici „managementul” acestor companii nu are credibilitate s-o facă, pentru că însuși acest management este rodul numirilor pe criterii clientelare!

Marele șantierist – propagandă ieftină

Declarațiile lui Răzvan Cuc

 • „Se impune o restructurare masivă în toate companiile din minister. Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor. Managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plusvaloare şi o valoare adăugată.”
 • „Ne-am apucat deja de restructurări. Şi asta presupune nişte etape. Că şi eu aş da afară mâine, că am şi eu câţiva, inclusiv printre funcţionari, care îmi spun că nu se poate… I-aş da afară, numai că se întorc. Dar şi pentru şase luni i-aş da afară, numai ca să ştiu că pot debloca anumite proiecte.”
 • „Eu, când aud că nu se poate… Ori vii să-mi spui soluţia cum se poate, ori nu mă laşi în punctul ăla: «Dom’le, nu se poate, trebuie să schimbăm şapte legi ca să se poată ceva». Nu există lucrul ăsta. La companii e o procedură.”
 • Cuc

  „Orice director… le-am spus lucrul acesta: uitaţi de lucrurile familiare (!!!) care vă leagă de companie, că aveţi un prieten, că vă ştie nu ştiu cine. Nu există aşa ceva, nu există mamă, tată, frate, soră, nepot, nimic. Eşti acolo să faci treabă. Dacă am văzut la vreun director de companie că se lasă înduplecat de diverse elemente externe, de lucruri care afectează bunul mers al companiei, cu siguranţă voi cere Adunării Generale, conform legii, să ia măsuri şi să-l schimbăm. Nu să stau să aştept să văd că nu se implementează proiecte, sau că sunt incapabili, sau că sunt încăpăţânaţi. Nu există. Noi avem target.”

 • „Cazul Tarom – i-am spus şi directoarei actuale: trebuie să ia nişte măsuri, să fie fără niciun fel de milă. La Tarom au dispărut undeva la 300 de posturi în prima fază. Dintr-un total de 1.800 de angajaţi. Nu ne-am atins de partea de piloţi şi însoţitori de bord. Dar şi acolo vom monitoriza foarte atent, adică să nu mai vedem că se angajează un însoţitor de bord şi într-o săptămână se îmbolnăveşte de vertij şi apare cu nu ştiu ce, mai dă compania în judecată, îşi mai ia nu ştiu câţi bani, pentru că şi acolo s-a făcut o politică de genul asta, care a afectat compania din punct de vedere material. Am luat fiecare lucru la bani mărunţi, să văd ce se întâmplă.”
 • „CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) are în Bucureşti undeva la 600-700 de angajaţi. Per total în ţară, cu muncitori cu tot, sunt undeva la 6.000. Cu siguranţă, şi acolo se va subţia foarte mult. Dar nu în rândul muncitorilor, al oamenilor care taie iarba sau care se duc, când e un accident, să mute maşinile. Nu, în rândul şefilor, pentru că eu la şefi le-am spus: eu nu vreau să-i văd că se duc la birouri, îşi beau cafeaua dimineaţa şi zic «hai, că dacă nu ne sună ministrul sau nu vine în judeţ, stăm liniştiţi în birou». Nu. Vreau să-i văd că că mă informează cu tot ce se întâmplă.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Angajamentele lui Iohannis în SUA: România nu va deveni prizoniera Chinei (Huawei, Cernavodă) și nici a Rusiei (Gazprom)

Trump: „România, o țară extraordinară, cu o corupție extraordinară. Dar am încredere în Iohannis, face treabă bună”

Cercelul negru și poșeta albastră din mașina gri. Noi indicii că monstrul din Caracal a omorât și alte fete

INTERVIU. „Dincă suferă de aceeași boală ca și criminalii din SUA. Are o structură nenorocită. Ar merita pedeapsa cu moartea”

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Eu îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

5 COMENTARII

 1. Eu sunt obligat de Germania, dacă vreau o pensie de la ei, să votez SPD și PSD. Nu am fost pila nimănui. Și nici tu, Grigore.
  Abia am reușit, din cauza leucemiei, să blochez construirea sau folosirea de arme nucleare care mie în fac rău la sânge.

  România merge spre bine. Nu-mi mai trebuie aduceri aminte de Tăriceanu.
  Sper cu PSD în anul 2024 să creștem salariile în mediul privat. Acum suntem americani și militez pentru americani.

 2. Cuc are grasime si pe creier si vrea sa para activ, pus pe fapte mari….cine crede in elanurile unui grasan ca el? Poate doar daca l-ar lua cineva cu o nuielusa pe fundulet s-ar mai activa si el….
  In lancezeala nationala pana si Cuc pare ca merita un articol despre el….

 3. Daca starea infrastructurii din Romania nu ar fi tragica am rade de delirul acestui cuc ratacit si el in guvernul analfabeto-coruptilor din PSD-ALDE. Cuc, revolutia in transporturi incepe cu demisia ta din fruntea ministerului, habarnistule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here