duminică, mai 26, 2024
AcasăAlegeri 2024Neamțu a luat țeapă: nu va fi europarlamentar! Simion i-a dat doar...

Neamțu a luat țeapă: nu va fi europarlamentar! Simion i-a dat doar locul 10 pe lista AUR. O consolare ar fi un mandat de deputat sau senator în decembrie

-

George Simion i-a tras clapa lui Mihai Neamțu: i-a oferit doar locul 10 pe lista AUR, un loc evident neeligibil! Neamțu l-a acceptat disciplinat, în speranța că va deveni, totuși, deputat sau senator, sub steagul anti-occidental al AUR, în luna decembrie a acestui an.

Marți, 2 aprilie, Mihail Neamțu și-a regizat, împreună cu George Simion, intrarea în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), într-un interviu realizat la sediul acestui partid. Traseistul Neamțu (Noua Republică – PDL – PNL – PMP – AUR) a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare din 9 iunie, dar nici el, nici Simion n-au precizat locul alocat noului-venit pe lista AUR. Mihail Neamțu: „Dacă asta este invitația ta… Înțeleg că este o invitație oficială, o asumi de față cu tot partidul! Suntem în sediul AUR… George, îți mulțumesc, mă onorează! Voi fi de astăzi înainte alături de tine și onoarea e de partea mea. Sper să nu dezamăgesc!”

Luni, 8 aprilie, Mihal Neamțu a dezvăluit, în emisiunea putinistului Cozmin Gușă de la radioul acestuia, Gold FM, că va ocupa locul 10 pe lista AUR, loc pe care i l-a oferit George Simion, fără șanse de negociere.

Pe lista AUR, Mihail Neamțu i-a luat locul conspiraționistului Aurelian Popa, unul dintre vectorii propagandei antivacciniste în pandemia de Covid-19.

- Advertisement -

Locul 10 de pe lista AUR este neeligibil. Partidul lui George Simion va obține, probabil, în jur de 20%, procent care-i va aduce 6-7 europarlamentari (dintre cei 32 ai României). Neamțu „crede” că noul său vehicul de parvenire politică va avea, totuși, 10 europarlamentari, ca să prindă și el un mandat de 5 ani la Bruxelles. Dar pentru asta, AUR ar trebui să obțină aproape 30%, după redistribuire, ceea ce pare imposibil.

Oricum, Mihail Neamțu ia în calcul, ca premiu de consolare, și un mandat de deputat sau senator, la alegerile din decembrie.

De remarcat și cele două noi gafe pe care le comite Neamțu, în logoreea sa scăpată de sub control: AUR face parte dintr-o construcție „populistă și „are nevoie să tragă și din zona publicului educat”, semn că electoratul actual al partidului lui Simion este unul needucat!

- Advertisement -

Mihail Neamțu: „Am acceptat poziția oferită, locul 10 pe lista AUR. Eu cred că AUR poate să dea 10 europarlamentari”

* „După săptămâni în care am avut un dialog profund, matur și strategic cu George Simion, am acceptat nu o funcție, ci un proiect.”

* „Iată, sunt alături de o echipă, de oameni care își doresc un alt tip de politică și o altă reprezentare a intereselor naționale la Bruxelles, alt tip de implicare decât cea pe care am văzut-o din partea lui Dacian Cioloș, din partea USR-iștilor lui Vlad Botoș, și un alt tip de prestanță decât cea pe care Mihai Tudose a reușit s-o ofere în ultimii 5 ani.”

* „Nu știu exact care este ordinea pe lista AUR la această oră, îmi scapă detaliul acesta, însă cunosc numele importante de pe lista AUR.”

* „Ieri, George Simion a avut generozitatea de a-mi da cuvântul” (la lansarea candidaților AUR, la Târgoviște).

* „Pe mine, aici m-a impresionat George: bărbăția și nonșalanța cu care a știut să treacă peste aceste momente” (de critică dură din partea lui Neamțu, în 2020).

* „Eu am avut o discuție cu George Simion legată de un proiect, nu de o funcție.”

* „Am avut mai multe discuții cu George Simion și am tras concluzia că orice construcție conservatoare, populistă, naționalistă, suverană, creștin-democrată în România trebuie să fie alături de AUR, cu AUR și nu împotriva AUR, așa cum toți intelectualii cu care m-am regăsit acum 10-15 ani, dar cu care astăzi sunt într-o anumită tensiune sau polemică involuntară, au încercat să mă convingă că nu e cazul.”

* „Am acceptat poziția oferită, locul 10 pe lista AUR. Nu e o cifră care să-mi displacă (10 nu e o cifră, ci un număr format din două cifre – n. red.), întotdeauna am vrut să fiu un om de nota 10.”

* „Eu cred că AUR poate să dea 10 europarlamentari. Diaspora va face diferența.”

* „În marile orașe, Gheorghe Piperea și Mihail Neamțu sunt niște nume care vor conta. În Timișoara, în Cluj, în Iași, în București, articularea unor mesaje care au un plus de fundamentare istorică, culturală va ajuta AUR. AUR are nevoie să tragă și din zona publicului educat…”

* „Nu trebuie ca AUR să fie perceput ca «un partid al celor în izmene»!”

* „Un om excepțional ar fi fost Ilie Șerbănescu, cu viziunea sa economică.”

100% AUR în Top 3 al lui Neamțu

Stimulat de putinistul AUR-ist Cozmin Gușă, Mihail Neamțu a făcut topul celor pe care- dorește în Parlamentul European. „Întâmplător”, toți cei pomeniți de Neamțu sunt de la AUR! Și nu doar 3, cum i-a cerut Gușă, ci 4!

Top 3 politicieni români de care e mare nevoie în Parlamentul European, în viziunea lui Neamțu:

1. Cristian Terheș

2. Gheorghe Piperea

3. Petrișor Peiu.

Dar, dacă Peiu nu va candida, Neamțu a găsit și un înlocuitor de nădejde: Claudiu Târziu – tot de la AUR!

Mihail Neamțu a întocmit și un top al celor care care nu merită să mai fie în Parlamentul European:

1. Mihai Tudose (PSD)

2. Dacian Cioloș (REPER)

3. Vlad Botoș (USR).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Adrian Severin o somează pe ministra de Externe să treacă de partea Rusiei, altfel va fi judecată de un regim pro-rus care va fi instalat curând! Pușcăriașul ex-PSD-ist o avertizează „pentru securitatea personală a domniei sale”, pentru că ea se află în fruntea unei „liste negre”!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -