vineri, mai 24, 2024
AcasăOpiniiExploatatorii din partidul neomarxistului George Simion

Exploatatorii din partidul neomarxistului George Simion

-

Jalnică demagogia neo-ceaușistă a „scriitorului” G. Simion, pe care am auzit-o azi la Târgoviște! În esență, s-a văitat de colonialism, de faptul că românii au fost exploatați timp de secole de… nu e clar de cine.

Tema exploatării și a colonialismului este o temă marxistă clasică. Dar am mai spus că Simion este neomarxist.

Oare de cine au fost exploatați românii de la Al Doilea Război Mondial până în 1989? Și cine i-a exploatat pe români după 1989?

Păi, în prima perioadă au fost exploatați de comuniști și de securiști, care le-au furat pământurile, casele și fabricile, care i-au „repartizat” forțat la muncă pe unde hotărau tovarășii, care i-au ținut în frig și i-au înfometat cu „alimentația științifică”.

- Advertisement -

Iar după 1989, românii au fost exploatați fix de mulți dintre cei care s-au așezat în partidul lui Simion, adică de nomenclatura comunistă tânără, de urmașii ei și de noua Securitate. Nu întâmplător, tovarășul Simion îl propunea la funcția de prim-ministru pe un nomenclaturist comunist: Călin Georgescu.

Iată, deci, situația de fapt: exploatatorii strigă exploatarea! Hoții strigă hoții. Nulitățile și oamenii fără meserie, cocoțați în politică precum scroafa în copac, vorbesc despre demnitate și pretind respect.

Și mulți gură-cască îi votează, drept pentru care de 34 de ani România este tot mahalaua Europei, drept pentru care milioane de români au plecat.

- Advertisement -

***

De fapt, problema României nu este că o exploatează străinii, asta e ridicol, ci că are „instituții extractive” (le putem numi exploatatoare), după cum bine ne-a învățat Daron Acemoglu. Aceste instituții nu sunt făcute de străini, că nu străinii dau legi în România, ci de junta securistă locală.

Taxele mari și modificarea de sute de ori într-un an a Codului Fiscal, tipărirea de bani pentru a cumpăra voturile pensionarilor sau, pe vremuri, ale muncitorilor din uzinele falite, inspektoratele care inspektează antreprenorii așa cum nu se întâmplă în Olanda, abuzurile și chinurile la care este supusă populația de către guverne precum al lui Ciolacu, care azi promite ceva și mâine face exact pe dos, eliminarea oricărei meritocrații și ascensiunea socială a bișnițarilor cu diplome cumpărate (ajunși primari, șefi de agenții de stat, prim-miniștri), dintre care unii recunosc că au dat cu camătă – toate aceste bariere și practici instituie practic un mecanism de exploatare a majorității muncitoare în favoare băieților deștepți care capturează puterea politică.

Așa-zisul scriitor G. Simion se înscrie perfect aici: doar un alt „băiat deștept”.

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Doar un alt baiat destept insirat de serviciile secrete prin fata maselor, pentru a le capta voturile si sperantele natange ca va fi mai bine…
    Pentru ca masele mereu trebuie sa spere natang ca merita votat. Cand la noi in tara, efectiv, avem dictatura bunului plac al mafiei pcr-isto securiste, rotata la putere, cu opozitie de mucava, acomodand un balci „democratic” din care nu lipseste presa, mai degraba neputiincioasa, dar care mai o iluzie, slaba si aceea, ca sunt mangaiate pe crestet macar paturile din societate mai constiente de dezastru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -