Mihai Șora o admiră pe Maia Sandu: „Cum să nu-ți fie drag un asemenea om?”

2
1053

Filosoful Mihai Șora, ajuns la venerabila vârstă de 105 ani și 6 luni, își arată în mod deschis admirația pentru președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. și pentru modul în care aceasta a reușit să-și pună țara pe un făgaș european. „Cum să nu-ți fie drag un asemenea om?”, exclamă venerabilul scriitor.

Mihai Șora apreciază modul simplu, dezinvolt prin care Maa Sandu a câștigat încrederea poporului moldovean. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, filosoful se întreabă ce om normal ar putea să nu o prefere în fruntea statului, „preferându-i cine știe ce arivist  politruc încuiat, caraghios ori șmecher”.

Mesajul lui Mihai Șora 

„Cum să nu-ți fie drag un asemenea om?

Și cine – dintre cei cu mintea limpede, simțul dreptății și al onoarei, desigur – nu ar alege-o în fruntea Statului, preferându-i cine știe ce arivist, politruc încuiat, caraghios ori șmecher?

Sunt dintre cei care cred în forța vindecătoare a exemplului… Iar România, cu rănile ei deschise și dureroase pe corpul politic, are motive în plus să se uite admirativ la minunata doamnă Maia Sandu.”

Mesaj pentru Iohannis?

Mesajul pare cu subînțeles pentru șeful statului român, Klaus Werner Iohannis, care nu s-ar ridica la înălțimea funcției pe care o deține și care ar fi putut urma exemplul Maiei Sandu. Cuvintele „cine știe ce arivist, politruc încuiat, caraghios ori șmecher” par a fi o săgeată îndreptată spre Iohannis, la adresa căruia Mihai Șora a exprimat în mai multe rânduri cuvinte de dezamăgire.

Mihai Șora în timpul protestelor #Rezist din era Dragnea

În octombrie 2021, Mihai Șora posta următorul mesaj pe Facebook: „Bună dimineața, copii! Tot aud împrejur: Și l-am votat cu mâna mea! De ????????????????̆ ori! Se poate și mai rău: eu l-am votat de patru ori, socotind și primul tur… Ca să fiu sigur. Dar cine n-a încălzit niciodată la piept un porumbel care s-a preschimbat peste noapte într-o rece reptilă?”.

De asemenea, pe 25 septembrie 2021, după Congresul PNL pentru alegerea președintelui partidului (Florin Cîțu în locul lui Ludovic Orban), filosoful și-a exprimat dezamăgirea pentru implicarea lui Klaus Iohannis în competiția internă, scriind un mesaj scurt, dar extrem de sugestiv: „A mai murit un partid istoric!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* A fost lichidat „ofițerul strălucit” care era nepotul ministrului adjunct al Apărării ruse! Comanda o companie de asalt aerian

* „Ce-ar fi dacă ți-am tăia o ureche?” Teroare în „taberele de filtrare” rusești în Ucraina. Oameni bătuți în cap, terorizați, căutați de tatuaje, dispăruți fără urmă

* FOTO: 7 imagini istorice. Apocalipsa și eroismul din buncărele de la Azovstal, ultima redută a regimentului Azov

* Fost șef al Armatei SUA în Europa: „Forțele rusești vor colapsa până la sfârșitul verii. Ucraina va trece la ofensivă, iar în septembrie va ajunge pe linia din 23 februarie sau dincolo de ea”

* După ce i-au furat centrala atomică de la Zaporoje, rușii somează Ucraina să plătească energia electrică, altfel o lasă în beznă!

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Cum a fost prins Sorin Oprescu în Atena. Își închiriase o vilă de lux într-un cartier de fițe, dar s-a dat de gol când și-a deschis cont și a mers la bancă să scoată banii

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Cum arată casa din SUA a ministrului Sebastian Burduja. Locuința este evaluată la un milion de dolari

* Cornel Nistorescu, condamnat să le plătească 9.000 de euro fostei sale angajate Brândușa Armanca și soțului acesteia, pe care i-a calomniat

2 COMENTARII

  1. daca Romania va avea noroc Doamna Maia Sandu va fi Presedintele Romaniei!
    daca Romania nu va avea noroc nelu camataru (sau cum il va chema) va fi presedintele celor 4-6 milioane de bugetari si asistati sociali care vor fi mai ramas in romania!

  2. Ca întotdeauna mesaje calde, pline de adevăr, de o rară sensibilitate. Sensibilitate care nu aparține nicicum „reptilelor reci”.
    România se prăbușește zi de zi într-un hău adânc și întunecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here