Mihai Neamțu: „Trump a greșit și n-are scuze”. O spune autorul cărții „Fenomenul Trump”

6
1047
Mihai Neamțu și "Fenomenul Trump"

Mihai Neamțu (42 de ani), scriitor și politician, ia distanță de acțiunile iresponsabile ale președintelui american Donald Trump pe final de mandat. Neamțu e cunoscut ca trumpist convins, a și publicat o carte cu titlul „Fenomenul Trump”.

Mihai Neamțu și-a expus gândurile pe Facebook, în două texte, în timpul tulburărilor violente de la Washington.

„Vicepreședintele Mike Pence s-a purtat decent și admirabil. Un politician înțelept care a ales corect între putere și onoare. Nu și Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a greșit și n-are scuze”, a scris Neamțu.

Gestul public pe care-l face Mihai Neamțu ar putea fi un reper întru reevaluare și pentru trumpiștii fanatici, cei care-i cauționează lui Trump orice minciună, prostie, ticăloșie, barbarie.

Totuși, Neamțu nu se poate desprinde din menghina minciunii oficiale și grosolane a lui Trump: fraudarea alegerilor. Chiar și în ziua în care se desparte de Trump, Neamțu se exprimă ca o terminație a lui Trump, atunci când afirmă: „Nu ne-a surprins nici frauda electorală din Detroit și alte orașe”.

Analiza lui Mihai Neamțu

„E mai ușor să distrugi decât să construiești. Să produci războiul, în loc să aduci liniștea și pacea. Sunt îndoliat și trist pentru cele întâmplate ieri în Statele Unite. Patru persoane au decedat, deja, iar viața — spunem noi, conservatorii — e un dar neprețuit.

Toți parlamentarii republicani au condamnat asaltul din Capitol Hill, iar vicepreședintele Mike Pence s-a purtat decent și admirabil. Un politician înțelept, care a ales corect între putere și onoare. Nu și Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a greșit și n-are scuze.

Conducătorul unei națiuni știe că mulțimile furioase oricând se pot transforma într-o gloată bezmetică. O minte lucidă și clară pricepe rapid că oameni nevinovați pot să moară în ciocnirea protestatarilor cu poliția. Ieri, în Washington DC, a curs sânge. O singură victimă și e deja prea mult!

Eram convinși că Stânga radicală iubește dezordinea și anarhia, mai ales văzând violența și tribalismul alimentate de Antifa & BLM. Toți știam că liderii socialiști ai Partidului Democrat au atacat și au cerut stoparea finanțării polițiștilor. Nu ne-a surprins nici frauda electorală din Detroit și alte orașe.

Cu toate acestea, conservatorii se inspiră din codul onoarei. Joe Biden va fi președinte al Americii pentru patru ani, nu rege pe viață. Nu suntem, așadar, în 1776, când milițiile revoluționare ale generalului Washington înfruntau regimul monarhic abuziv al Marii Britanii.

Iată de ce 6 ianuarie 2021 va rămâne o zi tristă în istoria Americii: mișcarea patrioților, compusă din milioane de oameni decenți, nu merita să fie compromisă atât de jalnic. Nebunii și exaltații din grupări marginale de tip Altright & QAnon nu ne reprezintă și nici nu înțeleg viziunea Părinților fondatori sau mecanismul de funcționare a instituțiilor democratice ale Americii.

În toată lumea civilizată, lupta dintre partide se conduce prin dezbateri și se tranșează la vot. Dacă ai câștigat, îți impui viziunea. Dacă ai pierdut, mergi acasă. Există viață și dincolo de politică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

6 COMENTARII

  1. M.Neamțu are un sfârșit de 2020 prost, dezamăgit de: PMP, Băsescu, fiica numitului, Th.Paleologu, Trump… cam mult! Sperăm să-și găsească alinarea în cărțile sfinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here