Messi magistral, gol extraterestru. Se profilează o finală Barcelona – Ajax în Liga Campionilor

3
1407
Lionel Messi nu e catalan, dar joacă pentru Barcelona. Îi vor strica meciul fanaticii independenţei?

Barcelona – Liverpool 3-0 în cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor, manșa-tur. Catalanii i-au demolat pe britanici prin tandemul sud-american Messi – Suarez.

Uruguayanul Luis Suarez a deschis scorul în min. 26, argentinianul Lionel Messi a completat cu o „dublă” după pauză (min. 75 și 82). Cvartetul sud-american, în „11”-le de bază al Barcelonei, a fost completat de brazilianul Coutinho (evoluție ștearsă) și chilianul Vidal (impresionant prin efortul său).

Golul de 3-0, marcat de Messi, a fost o bijuterie: o torpilă de la aproape 30 de metri, din lovitură liberă, direct în vinclu. O traiectorie desenată parcă pe calculator.

La minutul 8:15 e golul fabulos al lui Messi.

Liverpool a avut câteva ocazii mari, dar faptul că nu a marcat face aproape imposibilă tentativa sa de calificare în finală. Cel mai aproape de gol a fost egipteanul Salah, care spre finalul partidei, la 3-0, din poziție ideală, cu poarta goală în față, a șutat în bară de la 6 metri.

După Tottenham – Ajax 0-1 și Barcelona – Liverpool 3-0, ne îndreptăm spre o finală Barcelona – Ajax. Partidele-retur se vor disputa săptămâna viitoare.

Deși au avut 4 echipe (din 8) în „sferturi” și două echipe (din 4) în semifinale, englezii sunt pe punctul de a nu ajunge cu niciuna în finală. În schimb, spaniolii se află foarte aproape de a șasea finală consecutivă (precedentele cinci, toate câștigate – patru de Real Madrid și una de Barcelona).

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Putea să fie 5-0 pentru Barca, dar putea la fel de simplu să fie 3-1 pentru Liverpool.
    Asta se cam intamplă cand se intâlnesc ghinionul cu norocul.

  2. Meciul a fost frumos. Barcelona joacă singură pe mijlocul terenului. Liverpool a avut bară singura ocazie notabilă.

    Finala Barcelona – Ajax 2-0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here