Ziua neagră a marilor vedete. Brutalitatea lui Mbappe și golănia lui Neymar

1
2803

Finala Cupei Franţei, disputată sâmbătă seara, a adus o mare surpriză (campioana PSG a pierdut trofeul în fața lui Rennes) și două gesturi golănești, comise de marile vedete ale echipei: brazilianul Neymar și francezul Mbappe.

Neymar a lovit un suporter, iar Mbappe a fost eliminat după un atac violent asupra unui jucător advers.

Finala a oferit trei evenimente importante: unul sportiv și două disciplinare. În cele din urmă au fost implicați doi fotbaliști pentru care PSG a plătit sume astronomice: 252 de milioane de euro pentru Neymar, respectiv 180 de milioane de euro. În total, 432 de milioane de euro.
Și salariile celor doi jucători sunt enorme: 30 de milioane de euro pentru Neymar, 20,5 milioane pentru Mbappe.

1. PSG, învinsă la penalty-uri după ce a condus cu 2-0

În minutul 21, Paris Saint-Germain conduceau deja cu 2-0 după 21 de minute, prin golurile brazilienilor Dani Alves (13) și Neymar (21).
Cei de la Rennes (locul 11 în Ligue 1) au redus diferența prin autogolul lui Kimpembe (40) și au egalat după pauză prin Mexer (66).
Din acel moment n-a mai venit niciun gol – nici în timpul regulamentar, nici în cele 30 de minute de prelungiri. La penalty-urile de departajare, Rennes a câștigat cu 6-5. Rennes a transformat toate loviturile, prin Niang, Ben Arfa, Grenier, Lea Siliki, Bensebaini și Sarr. Pentru PSG au marcat Cavani, Dani Alves, Paredes, Bernat și Neymar, singurul care a ratat fiind Nkunku.
https://www.youtube.com/watch?v=Kjv1I7UjlU4&t=13s

2. Mbappe a fost eliminat pentru joc violent

În minutul 118, la scorul de 2-2, atacantul francez Kylian Mbappe (20 de ani) a văzut direct cartonașul roșu, pentru un fault extrem de dur asupra conaționalului său Damien Da Silva.
Mbappe n-a mai apucat penalty-urile de departajare, unde în mod cert s-ar fi aflat printre executanți.
https://www.youtube.com/watch?v=TOkLYCPmQP0

3. Neymar a lovit un suporter

După înfrângere, pe un „Stade de France” aproape gol (publicul, decepționat, părăsise arena), fotbaliştii de la PSG au urcat în tribună, pentru a-şi ridica medaliile de finaliști.
În drum spre festivitatea de premiere, mijlocașul brazilian Neymar (27 de ani) a comis un gest golănesc. Vedeta sud-americană a lovit cu pumnul un suporter al lui Rennes, care îşi îndreptase obiectivul telefonului mobil spre el. Neymar l-a lovit cu pumnul mâinii drepte în zona feţei.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Franța tuturor posibilităților e Franța care obligat să scriu un roman cu virtuți elenice despre cum orgoliul e înfrânt de prostie. Meciul de fotbal e prostie. Mai frumos e rugby-ul şi mai plin de realizări. Franța a decăzut dovadă că progresul lor nu e de tip germanic. E ceva fals în lume şi mai mult la ei. Lumea dacilor e Semitism. Când lovești cu cruzime la fotbal arăți că nu-ți pasă de culoarea nopții numelui. Mbappe credea că Rennes nu e echipă. A pierdut stima mea. Neymar fiind vedetă braziliană aduce aminte de reguli de box. Fotbalul e pasiune şi efort. Lumea contra unei echipe va fi adevăratul joc de culise. Poate se va ridica Olimpique Marseille. Poate nu. Rămâne un fault şi un pumn. Ambele înseamnă frustrare şi fariseism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here