Mesajul rușinos al lui Trump. Instigator și solidar cu anarhiștii săi: „Vă iubim. Sunteţi foarte speciali!”

0
540

În plină anarhie la Washington, cu clădirea Capitoliului ocupată de simpatizanții săi, Donald Trump li s-a adresat acestora printr-un scurt mesaj video pe Twitter.

Trump le-a cerut să meargă acasă, dar numai după ce i-a mai întărâtat o dată, otrăvindu-i cu afirmația mincinoasă că „ne-au furat alegerile”. De fapt, Trump i-a instigat o dată în plus, chiar când ei provocau haos.

„Vă iubim. Sunteţi foarte speciali!”, le-a spus Donald Trump susținătorilor săi, aflați în plină acțiune la Washington, pe stradă și în clădirea Capitoliului. O rușinoasă solidarizare cu hoarda anarhistă.

Mesajul video al lui Donald Trump

„Vă cunosc durerea, vă înțeleg suferința. Am avut nişte alegeri care ne-au fost furate. Victoria era clar a nostră, o victorie uriașă, toată lumea o știe, și în special tabăra cealaltă.

Dar acum trebuie să mergeți acasă. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, trebuie să respectăm pe cei care asigură legea și ordinea. Nu vrem pe nimeni rănit. Sunt vremuri grele. Nu au mai fost astfel de vremuri.

Au fost alegeri frauduloase, dar nu trebuie să le facem jocul. Trebuie să avem pace, aşa că mergeţi acasă!

Vă iubesc, sunteți foarte speciali. Vă înțeleg cum vă simțiți, dar duceți-vă acasă în pace!”

„Nu vom ceda niciodată!”

Tot miercuri, Donald Trump a pus gaz pe foc de mai multe ori. A postat mesaje instigatoare pe Twitter, dar a participat, de dimineață, și la protestul din stradă al simpatizanților săi.

„Nu vom ceda niciodată! Nu vom recunoaşte niciodată! Vom opri acest furt! Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare”, a spus Trump în faţa participanţilor la mitingul din zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. Protestul a fost finanţat de echipa de campanie a lui Trump.

Trump a folosit momentul pentru a-i cere încă o dată vicepreşedintelui său, Mike Pence, să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului. „Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile. Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră”, a spus Trump la microfon.

Tonul instigator al lui Trump a fost evident și în tweet-ul pe care i l-a adresat înainte de ședința Congresului. Trump pe Twitter: „Statele vor să-și corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea Legislativului. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state ȘI CÂȘTIGĂM. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”.

Dar Mike Pence nu „a făcut-o”, pentru n-a vrut să încalce Constituția și să invalideze voința poporului american, exprimată la urne.

Mesajul lui Trump a fost șters de Twitter, Facebook și Youtube

Exact acest mesaj video i-a adus lui Donald Trump suspendarea pentru 12 ore a contului său de Twitter.

Mesajul președintelui american a fost blocat pentru că „instigă la violență”. Chiar dacă le cere oamenilor să plece acasă, Trump insistă că alegerile au fost fraudate – afirmație neprobată, ba chiar infirmată de instituțiile statului american.

Nu doar Twitter, ci și Facebook, și Youtube au șters mesajul video transmis de președintele SUA, Donald Trump, în timpul protestelor violente de la Capitoliu.

Vicepreședintele Facebook responsabil de integritate, Guy Rosen, a spus că platforma „a luat măsuri de urgență adecvate”. El a justificat ștergerea clipului video prin faptul „acesta mai degrabă amplifică, nu reduce riscul de violenţe”.

Twitter a eliminat, miercuri, mai multe tweet-uri ale președintelui Donald Trump, în care face referire la violențele de la Capitol. Motivarea: „instigă la violență”.

Twitter precizează că viitoarele încălcări ale regulilor, inclusiv ale integrității civice, vor duce la o suspendare permanentă a contului lui Trump.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.