Camera de Comerț îl apără pe premier și o atacă pe Emilia Șercan: „Je suis Ciucă! Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori!“

1
952
Emilia Șercan - Nicolae Ciucă

Un mesaj realmente bizar a fost publicat miercuri dimineața pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), care s-a implicat vehement de partea premierului Nicolae Ciucă în scandalul tezei de doctorat plagiate de acesta. Într-un limbaj de lemn și insinuant, care amintește de articolele pe care le scria presa FSN-istă la începutul anilor 1990, CCIR o atacă dur pe jurnalista Emilia Șercan și anunță că „merge înainte cu Nicolae Ciucă”.

Atât stilul în care e redactat comunicatul, cât și violența acestuia sunt aparent inexplicabile. CCIR este o organizație privată, care ar trebui să reprezinte oamenii de afaceri din România. Ar fi fost de așteptat, de la o inițiativă particulară, să fi depășit demult acest nivel de mentalitate comunistoidă care se mai întâlnește, de obicei, la instituții de stat din provincie. CCIR n-are nicio legătură – nici măcar indirectă – cu scandalul de plagiat în care a intrat Ciucă, așadar nu se justifică nici „precizările” invocate la începutul textului – nesolicitate de nimeni.

Foarte grav este însă stilul securistic, care se întâlnea pe vremuri în „Azi” și „Dimineața” la adresa liderilor opoziției. CCIR sugerează – fără a pronunța direct numele jurnalistei – că în spatele Emiliei Șercan, autoarea dezvăluirii despre plagiatul lui Ciucă, ar sta forțe obscure. „Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum, când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine?”, scrie în comunicat.

Publicarea dovezilor despre furtul intelectual al premierului ar veni din partea „detractorilor” și „destabilizatorilor” a căror profesiune de credință ar fi „sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea

Dezvăluirea este aruncată în derizoriu – „să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani“.

Șocant, CCIR face aluzii la jurnalistă folosind epitete precum „detractori“ și „destabilizatori“!

Camera de Comerț se erijează în purtător de cuvânt al poporului, proclamând: „Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori“.

Detaliu important: CCIR este în plin proces de preluare de la stat a imensului spațiu de la Romexpo, teren de zeci de hectare amplasat ultracentral și aflat în proprietatea statului, pe care coaliția PSD-PNL vrea să-l cedeze gratis. Comisia Europeană a avertizat deja că această inițiativă legislativă reprezintă ajutor de stat și nu e permisă. Votul pe legea făcută special pentru a da acest teren gratuit CCIR a fost amânat tocmai din cauza răspunsurilor primite de la Consiliul Concurenței și de la Comisia Europeană.

Comunicatul Camerei de Comerț și Industrie a României în scandalul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă

„Je Suis Ciucă!

Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

1 COMENTARIU

  1. E clar ca l-a scris Darabana. CCIR este un alt stat in stat. Darabana abia asteapta sa intre in posesia terenului VIP de la Romexpo. D-asta linge dodoasca impostorului Ciuca. Mesajul nu este doar bizar ci si o mizerie daca vedem contextul in care a fost scris. In Franta se bateau pentru libertatea de expresie, aici pentru un plagiator care a beneficiat prin titlul de doctor obtinut de foloase materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here