Rusia „aproape a finalizat” pregătirile de ofensivă, anunță Ucraina. Rachetele Iskander au fost amplasate în poziții de tragere și pot lovi direct Kievul

2
1980
Rusia și-a masat trupele pe granița cu Ucraina. Inclusiv 36 de sisteme Iskander, cu rachete care pot lovi ținte la 700 de kilometri în interiorul țării vecine

„Rusia aproape a finalizat” pregătirile pentru invadarea Ucrainei, anunță autoritățile de la Kiev. La frontiere sunt masați deja 127.000 de militari ruși, alte zeci de mii de rezerviști sunt în linia a doua, pregătiți să urmeze forțele primului val. Rachetele Iskander au fost amplasate pe poziții de tragere și pot lovi capitala Ucrainei.

Evaluarea este făcută de ministerul ucrainean al Apărării și citată de CNN: „Puterea totală a grupului Forțelor Armate ale Federației Ruse pe direcția ucraineană este de peste 106.000 de militari. Împreună cu componenta aeriană și maritimă, numărul total este de peste 127.000 de militari”.

Cu doar câteva ore mai devreme, purtătoarea de cuvânt a președintelui SUA anunța că „situația este foarte periculoasă”, iar “Rusia poate ataca Ucraina în orice moment”.

Ucrainenii recunosc că e un moment „dificil” și transmit că Rusia „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”. Regimul lui Putin caută să „limiteze capacitățile Statelor Unite de a asigura securitatea pe continentul european”.

La sfârșitul lunii trecute, Rusia a mutat „stocuri de muniție, spitale de campanie și tehnică militară” pe granița cu Ucraina, pentru a reduce la minimum lanțul logistic față de trupe atunci când acestea vor lansa invazia.

Guvernul de la Kiev adaugă că Rusia mai mizează pe 35.000 de oameni înrolați în trupele separatiste sprijinite în Donbass, unde Moscova are, de asemenea, sub acoperire alți 3.000 de militari.

Acțiunile informative și de spionaj, precum și operațiunile speciale ale Rusiei în Ucraina s-au intensificat, iar zborurile de recunoaștere s-au triplat ca număr. „Grupuri tactice suplimentare de rachete operaționale Iskander au fost transferate la graniță”, spune armata ucraineană. Rusia ar urma să folosească aceste rachete pentru a lovi și distruge obiective vitale, precum centrele de comunicații, aeroporturile, clădirile guvernamentale, depozitele de muniții și provizii.

În acest moment, rușii ar dispune la granița Ucrainei de 36 de sisteme Iskander. Rachetele lansate de acestea pot lovi ținte aflate la 700 de kilometri distanță, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge în aproape toată Ucraina.

Între timp, linia frontului s-a extins odată cu începerea unor „exerciții comune” ruso-belaruse, pentru care forțe militare rusești au fost dislocate în Belarus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

2 COMENTARII

  1. Pare SF … Cata rapacitate sa ai, sa ataci o tara care nu ti-a facut nimic…URSS a fost si este un simbol urat al minciunii prin care tii sub cizma popoare intregi care te mai si aplauda pentru asta!!!
    Moscova ar trebui sa afle cata lehamite are lumea de minciunile si caposeniile rusilor acaparatori si hrapareti, fara dreptul de a conduce alte popoare cand ei insisi nu au evoluat sa poata iubi civilizatia!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here