Mesaj din diaspora: „Am speranță, la alegerile parlamentare vom zdrobi PSD!”

0
517

După o zi de strâns semnături pentru USR-PLUS în fața Consulatului Român din Milano, încep să întrevăd o luminiță: conștiința românilor s-a trezit, compatrioții din diaspora vor schimbarea, vor să voteze. Pe 6 decembrie aveți speranță, vom zdrobi PSD!

Zi de strâns de semnături la Consulatul Român din Milano. Concluzia, una singură: la alegerile din decembrie vom zdrobi PSD!

Observații: oameni destul de puțini, mă așteptam la o afluență mai mare; poate că ploaia câinească, mohorâtă, nu îndeamnă românii din capitala Lombardiei să ia cu asalt Consulatul.

Suntem eu și o prietenă, Margareta Tărăbuță, alături de care am protestat vreo trei ani de zile împotriva PSD. Pe atunci eram membri ai grupului civic Diaspora Milano, acum suntem „camuflați” în USR-iști și avem nevoie de semnături pentru înscrierea candidaților USR-PLUS la alegerile parlamentare din decembrie.

Împreună cu Margareta Tărăbuță, lângă Consulatului Român din Milano
Împreună cu Margareta Tărăbuță, lângă Consulatului Român din Milano

La început, oamenii ne privesc ciudat, ca pe niște extratereștri, dar când începi să le vorbești calm despre România și despre dorința de schimbare, devin deschiși și își povestesc necazurile.

Mulți dintre ei doresc să se întoarcă în țară și au înțeles că trebuie să voteze, alții au renunțat definitiv la România. Cu unii, din vorbă în vorbă, găsim cunoștiințe implicate în politică sau în acțiuni civice și gheața se sparge, românii încep să-și spună problemele.

„Ce-i datorez eu României, când acum 18 ani mi-au spus că mai am două luni de trăit?”, ne întreabă o doamnă cu obidă. „Am venit în Italia, m-au operat de cancer, iar de atunci am trăit liniștită”, ne spune ea. Dar doamna votează mereu, iar când s-a convins că suntem de la USR-PLUS, a semnat pentru noi și a promis că va mai convinge și alte prietene să vină la vot.

Român care semnează pentru schimbare, la Consulatul Român din Milano

Un alt român, originar din județul Vâlcea, a venit să ne felicite pentru implicarea noastră și a spus că ar dori să se întorcă în curând în țară. „Sunt de 19 ani aici – aveam 20 de ani când am venit în Italia -, iar acum, că am fetele mici, aș dori să mă întorc în România înainte ca ele să meargă la școală. Voi veni să votez, știu că doar așa pot asigura un viitor în România fetelor mele”.

Sentimentul este acela că ceva s-a schimbat față de acum 4 ani, românii sunt mai interesați de situația politică din țară. În plus, au înțeles importanța votului.

Aveți speranță, la alegerile parlamentare vom zdrobi PSD!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here