Ultimul sondaj explică zvârcolirile mafiei politico-mediatice: Nicușor Dan 42%, Firea 40%!

2
3855

Ultimul sondaj de opinie dinaintea alegerilor pentru București, efectuat de Novel Research la comanda HotNews.ro, în perioada 23-24 septembrie (cu doar 5 zile înaintea scrutinului), relevă un avans de două procente al lui Nicușor Dan în fața Gabrielei Firea. Candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS e cotat cu 42% din intențiile de vot, în timp ce primărița PSD are 40%.

Rezultatele acestui sondaj pot explica în mare măsură zvârcolirile și campania furibundă din ultimele zile a întregii caracatițe din spatele Gabrielei Firea. Disperarea de a pierde resursele de miliarde ale Capitalei a împins încrengătura de rechini imobiliari, oligarhi, clanuri interlope și oportuniști din jurul actualei administrații să reacționeze cu o violență fără precedent după anii 1990.

Potrivit sondajului dat publicității de HotNews, un singur candidat, în afară de Nicușor Dan și de Firea, mai are un procentaj semnificativ: Traian Băsescu – 9% din intențiile de vot. Toți ceilalți candidați la un loc strâng 9%.

Vestea cu adevărat bună pare a fi aceea că se va depăși plafonul de 50% prezență la urne. Dintre cei 840 de intervievați, 55,6% au afirmat că vor veni sigur să voteze.

În urmă cu numai o zi, într-un interviu acordat pentru Libertatea, sociologul Alin Teodorescu, fondatorul IMAS, afirma că, dacă vor ieși la urne măcar 50-52% dintre alegători, Nicușor Dan va câștiga cu siguranță.

În 2016, Gabriela Firea și-a câștigat mandatul cu cea mai scăzută prezență la vot din istoria alegerilor locale în București – 33,31%. A fost votată de 246.553 de alegători, cel mai mic număr de sufragii obținut vreodată de un primar general.

Acum 4 ani, lipsa de mobilizare a electoratului Dreptei și fărâmițarea votului au dus la acest rezultat care avea să se dovedească dezastruos pentru București. Nicușor Dan a obținut 175.119 de sufragii, candidând din partea USB (actualul USR). PNL l-a trimis în cursă pe Cătălin Predoiu, care a luat 64.186 de voturi, iar PMP l-a băgat în luptă pe Robert Turcescu, acesta “ciupind” 37.098 de voturi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here