„Meritocrație” pe moșia lui Oprișan: a furat conservele sinistraților, acum conduce Spitalul Județean Vrancea, să rezolve și pandemia!

0
6412

În plină pandemie, Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani este condus de un fost condamnat penal, care a furat din ajutoarele destinate sinistraților: Constantin Mândrilă, protejatul lui Oprișan.

„Mândrilă a fost implicat într-un dosar de furt în 2005, când în apartamentul său au fost găsite 150 de conserve din carne de porc însemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a României. Acestea au ajuns la el acasă prin intermediul șoferului, câțiva vecini au văzut, s-au revoltat, au confiscat o conservă și au făcut o reclamație la Poliție”, scria jurnalista Silvia Vrânceanu în 2012.

Pentru fapta sa, Constantin Mândrilă a fost condamnat la trei luni cu suspendare.

Într-un articol de pe Newsweek.ro, jurnalistul Mircea Marian scrie: „O situație puțin cunoscută este în Vrancea, singurul județ din țară unde spitalul nu este subordonat, oficial, Consiliului Județean. Dar managerul acestui spital a fost numit de regimul PSD, acum 7 ani, și este omul lui Oprișan. Constantin Mândrilă, poreclit «secretarul-conservă» pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sf. Pantelimon» din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la PSD”.

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, spune că a solicitat și primit un răspuns de la Ministerul Sănătății referitor la situația de la unitatea spitalicească pe care o conduce omul lui Oprișan. Conform documentului primit, la spitalul din Focșani au fost identificate o serie de probleme grave.

Cătălin Toma în noiembrie 2019:

„Recent, am primit un răspuns devastator atât pentru conducerea Spitalului Județean «Sf. Pantelimon», cât și pentru Ministerul Sănătății. Luna trecută, în calitate de senator, i-am adresat câteva întrebări fostului ministru al Sănătății, după ce în mass-media au apărut o serie de articole cu privire la reclamațiile făcute de pacienți. Am dorit să aflu și să aduc la cunoștința românilor care sunt disfuncționalitățile și problemele spitalului din Focșani, astfel încât să căutăm și soluțiile, pentru ca pacienții să fie mulțumiți.

Prima surpriză neplăcută a fost că nu mi s-a răspuns la întrebarea dacă Ministerul Sănătății are în vedere să efectueze un control la Focșani și nici la întrebarea privind eventuala notificare a Ministerului de către spital, cu referire la necesitățile unității spitalicești.

Totuși, am primit un răspuns care denotă managementul dezastruos al lui Mândrilă & Co., depistat la ultimele două controale ale Ministerului. În plus, am aflat că din octombrie 2016 și până astăzi Mândrilă nu a mai fost deranjat de madam Pintea cu niciun control.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here