Donald Trump: „Cea mai grea săptămână. Va fi multă moarte”

2
2735
Donald Trump

America e în dificultate. Are 25,9% dintre infectații cu coronavirus ai lumii (311.637 din 1.203.188), precum și 13% dintre persoanele decedate din aceeași cauză (8.454 din 64.747).

În acest context, președintele Donald Trump i-a avertizat sâmbătă seară pe cetățenii SUA să se pregătească pentru cele mai dure două săptămâni ale pandemiei.

„Va fi multă moarte”, a spus liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă.

Trump i-a avertizat pe americani să se pregătească pentru „cea mai grea săptămână”, după ce numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit 300.000, iar cel al morților a trecut de 8.400.

El a spus că statelor americane cele mai afectate le va trimite în sprijin mii de militari, precum şi ajutoare medicale.

„Aceasta va fi probabil cea mai grea săptămână, între săptămâna asta şi săptămâna viitoare, şi vor fi multe morţi, din păcate, dar mult mai puţine decât dacă nu am fi acționat”, a declarat Trump, sâmbătă, în conferinţa de presă de la Casa Albă.

Preşedintele american a proclamat hidroxiclorochina drept antidot pentru Covid-19. Substanţa folosită pentru tratarea Ebola ar putea fi „unul dintre elementele importante care pot schimba jocul”, a spus el, însă nu există dovezi științifice că acesta ar fi tratamentul.

„Trebuie să redeschidem ţara. Nu vrem să facem asta pentru luni şi luni şi luni”, a mai spus Donald Trump.

Cel mai afectat stat american este New York, cu 114.775 de cazuri (36,8% din total SUA) şi 3.565 de decese (42,2% din total SUA) înregistrate de la depistarea coronavirusului peste Ocean. În ultimele 24 de ore, în statul New York au fost înregistrate 630 de decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

2 COMENTARII

  1. Ai să nu mai plângem la mormântul altuia!!!!…. să ne vedem de țigănia noastră,de tractoriști de prin ministere,de sudori, tinichigii, mecanicii auto, ziariști.. ajunși prin intermediul partidelor să ne dea lecții…. de interlopi ajunși în miliție , jandarmerie,…. știți ce spuneau militarii, ofițerii in ’89 la revoluție pe baricada de la inter.,???…să avem grijă la miliție și securitate..!!!… astia oricând pot întoarce armele..exact că acum după 30 de ani…va trece pandemia chinezească,dar să vă feriți de pandemia represivă a organelor de reprimare ,care sunt exact că în anii ’90… miliția și jandarmeria.,!!!..acum cu situația asta s-au reactivat , le-au dat nas ,au niște figuri de superioritate….ați ajuns la plua noastră …a fost un singur pas făcut de guvernanți și ați reactivat cea mai hulită categorie profesională de către popor … miliția. ..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here