Liderii PNL și USR resping mizerabila „Lege Gorghiu”. Orban: „E o aberație. Gorghiu a umplut paharul, s-a autodescalificat”. Barna: „A fost o eroare”

7
6250
Actual președinte al PNL, Ludovic Orban, ia distanță de fostul președinte, Alina Gorghiu

PNL și USR vor vota împotriva rușinoasei legi inițiate de Alina Gorghiu, privind executarea la domiciliu a unor pedepse de până la 7 ani, anunță liderii celor două partide, Ludovic Orban și Dan Barna.

Legea inițiată de senatoarea Alina Gorghiu PNL a fost votată marți seara (31 martie), într-o şedinţă de plen online a Senatului, cu un scor incredibil: 128 de voturi „pentru”, două abţineri, niciun vot „contra”. Așadar, a fost susținută de toate partidele.

Legea nu merge însă la promulgare, întrucât forul decizional este Camera Deputaților. Ludovic Orban și Dan Barna dau asigurări că deputații celor două partide vor vota împotrivă.

Orban: „Este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru”

Președintele PNL, Ludovic Orban, vineri, pentru Agerpres:

 • „Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL.”
 • „PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege.”
 • „Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, să voteze împotriva acestui proiect, care este contrar liniei politice a PNL de la alegerea mea ca preşedinte al PNL.”
 • „De asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor – pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii -, îl vom ataca la Curtea Constituțională.”
 • „Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc. Este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România.”
 • „Mi se pare cu atât mai grav ca, în starea de urgenţă în care se găseşte România, în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte, pe ideea că poate lumea, fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus, nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte.”
 • „În ceea ce mă priveşte, cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege.”
 • „PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect.”
 • (Întrebare: „Alina Gorghiu ar putea fi sancţionată de partid?”) „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor.”
 • „În ceea ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, îi reprezentăm pe toţi românii care respectă legea, care acţionează în baza legii şi care au nevoie de un Guvern care să acţioneze în numele lor. Mă despart categoric de orice astfel de proiect care continuă preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea, pentru aceia care au săvârşit infracţiuni. Principala grijă a noastră trebuie să fie pentru românii de bună-credinţă, pentru românii care respectă legea.”

Barna: „Acel vot a fost o eroare”

Președintele USR, Dan Barna, vineri, pe Facebook:

 • „Am primit mai multe întrebări legate de votul colegilor mei senatori la proiectul de lege PNL cu închisoarea la domiciliu, proiect corelat cu cel privind brățara electronică de urmărire.”
 • „Ca să clarific această temă și să revenim la prioritățile reale din aceste zile, precizez că acel vot a fost o eroare, iar USR va vota la Camera Deputaților, cameră decizională, împotriva acestei inițiative.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

7 COMENTARII

 1. Populația a penalizat’o pe această ‘cârtiță’ mizerabilă, dar PNL o va mai pune pe listele partidului la alegerile parlamentare din 11/2020 ?! Dacă DA, ‘salut’ vot pentru PNL !!!

 2. Vina este a tuturor senatorilor PNL! Au votat cu veselie, în complicitate cu Alina Gorgiu, fără nicio remuscare. Dacă o persoana propune unui grup de cunostințe sa spargă un bancomat si trec toți la înfăptuirea infracțiunii, nu doar inițiatorul va suporta rigorile legii ci toți cei care au săvârșit fapta. Hai să nu mai minimalizăm fapta senatorilor PNL, prin reducerea culpei la o singură persoană. Nu suntem naivi!

 3. Se pare ca la votul de acasa nu prea au idee ce voteaza. Or fi crezind ca daca legea e depusa de Alinuta atunci conducerea partidului e de acord.
  Alinuta e foarte bine pozitionata in partid daca lui Orban ii e frica sa o sanctioneze.

 4. Adevarul e unul singur, votează fara sa citeasca. Mai sunt si unii prosti care citesc dar nu înțeleg ce citesc…analfabeti functionali. Exemple sunt foarte multe. Imi amintesc cum au blocat intreg sistemul sanitar veterinar, modificand o hotarare de guvern care dupa 5 luni nu are norme de aplicare. Si nu i-a dus mintea sa prevadă ca intra in vigoare la aparitia normelor. Normele nu sunt si sistemul e blocat. Niste tembeli…din păcate nici cei de la USR nu sunt mai breji, ai alte asteptari de la ei, ca deh, stim…PSD=PNL= ACEEASI MIZERIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here