Un tânăr a intrat în carantină la mănăstire. N-a avut noroc: a fost agresat sexual de un călugăr. Acum, și călugărul e în carantină

0
29943
Centrul Social "Sf. Paisie" de la Mănăstirea Neamţ

Un călugăr de la Mănăstirea Neamţ este cercetat penal de poliţişti după ce un bărbat aflat în centrul de carantină, amenajat la mănăstire, a depus o plângere pentru agresiune sexuală.

Informația a fost furnizată agenției Agerpres de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu.

Sesizarea a fost făcută la 112 în după-amiaza zilei de sâmbătă, când un tânăr a declarat că un călugăr de la mănăstire a venit în mod repetat în camera unde este carantinat, se întinde în pat lângă el şi îl agresează sexual.

În sprijinul celor spuse, tânărul a prezentat şi o filmare făcută cu telefonul mobil, în care se vede cum călugărul se întinde în pat lângă el şi îl ia în braţe.

„Poliţiştii de la secţia Târgu Neamţ au fost sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 16.00, de către un tânăr de 26 ani aflat în carantină la Centrul Social «Sf. Paisie» de la Mănăstirea Neamţ, cu privire la faptul că ar fi fost agresat sexual de un călugăr din cadrul aceleiaşi mănăstiri. Ancheta este în curs de desfăşurare în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Călugărul a fost transferat în carantină pentru că a intrat în contact cu o persoană carantinată, dar nu a fost amendat, pentru că nu există o prevedere în acest sens.

Dincolo de ancheta Poliției, și Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a început o anchetă internă, care îl vizează pe călugărul acuzat de agresiune sexuală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here