Mecanismul UE care-i va da gata pe borfaşii gen Dragnea şi Tăriceanu

0
32238

Votul dat ieri în Parlamentul European este unul istoric. O majoritate zdrobitoare a eurodeputaților, 397 dintre cei 555 prezenți (din totalul de 751 ai legislativului european), a spus „da” Raportului privind protecţia bugetului Uniunii Europene în cazul încălcării grave a statului de drept.

Primul semnal că decizia e importantă a venit de la PSD. Europarlamentarii acestui partid – de la ex-miniştrii Ioan Mircea Paşcu şi Dan Nica la tele-gaițele Claudia Țapardel şi Gabriela Zoană, trecând prin anonimii Doru Frunzulică, Andi Cristea, Emilian Pavel, Răzvan Popa şi Ciprian Claudiu Tănăsescu (despre ăsta măcar ştim că e fiul fostului primar de Mogoşoaia) – au votat împotriva Raportului.

Lor li s-au alăturat Norica Nicolai şi Maria Grapiniquod erat demonstrandum. Csaba Sogor şi Iuliu Winkler nu fac decât să confrme că UDMR e un PSD unguresc.

Cei 13 de mai sus doar s-au făcut de râs, pentru că o majoritate zdrobitoare a votat Raportul. Inclusiv socialiştii europeni au spus „da”, numai tembelii lor camarazi din România au mers şi de această dată contra bunului-simț politic.

Sigur că drumul e încă lung până la intrarea în vigoare a acestei reglementări europene. Dar odată pornit, mecanismul legiuitor nu se va opri. Şi va consfinți o realitate formidabilă: dacă o țară o ia razna pe calea autocrației, călcând în picioare democrația, batjocorind justiția şi rănind statul de drept, acea țară va rămâne fără fonduri europene.

Vom afla, în timp, dacă vor fi fi afectate toate fondurile alocate respectivei țări sau doar unele, treptat. Important este însă precizarea lui Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL şi purtător de cuvânt al PPE: „Mecanismul prevede ca, în cazul încălcării statului de drept de către guvernanți, fondurile europene să fie suspendate, fără însă ca beneficiarii finali ai fondurilor europene să fie afectați”.

Aşadar, suspendate, nu tăiate! Asta ca să nu clevetească unii că Occidentul vrea să ne ia banii, bănuții noştri, bănişorii noştri cei strânşi cu atâta sudoare.

Precizarea numărul doi e la fel de importantă: beneficiarii finali ai fondurilor nu vor fi afectați! Nu ştiu cum se va face asta, dar mecanismul se anunță genial.

Încerc să-mi imaginez cum ar lucra el, de exemplu, în cazul României de azi. Dragnea şi Tăriceanu merg ca demenții împotriva statului de drept, fac harcea-parcea justiția, ne duc spre o democrație rahitică. După mai multe apeluri, rugăminți şi avertismente, intervine Bruxelles-ul: băieți, se aplică rezoluția! Timp de un an, nu mai aveți fonduri europene. Dragnea şi Cap-de-Ciungă pe la Bucureşti, Norica şi Țapardel pe la Bruxelles vor țipa ca din gură de şarpe: ete ce ne face Europa!

Dar pe nea Gheorghe nu-l vor interesa schelălăielile lor, ci dacă-i vin banii. Banii, puşlamalelor, că de-aia v-am trimis la Briucsel! Iar lui nea Gheorghe i se va explica de către presa onestă – că n-o s-o încalece Dragnea pe toată – că banii îi vor veni, ba chiar şi din urmă, da’ numa’ când o scăpa de nerozii ăştia care fac prostii. Şi când mi ți i-o trânti bădia Gheorghe la vot, se alege puradiciu’ de Dragnea şi Ciordache şi Cap-de-Ciungă şi Cinci-Neveste!

Mai ales că, atenție: când vin la putere ăilalți, democrații, nea Gheorghe primeşte nu doar subvenția la zi, ci şi p-ailaltă, din urmă, pe un an sau doi sau câți s-or fi adunat. Şi începe să judece el aşa: apăi, taică, bună-i democrația asta, că nu vine cu mâna goală, ne bagă bani în desagă!

Eu, unul, sunt oleacă mai optimist decât cu o zi în urmă. Votul de la Strasbourg arată că Europa nu e anchilozată, ci ştie să reacționeze eficient la tembelisme anti-democratice precum cele din România, Ungaria şi Polonia. Mecanismul pe care-l pune la punct pare a fi antidotul potrivit la virusul autoritarist care amenință Europa. Mai ales pe cea de Est, care nu s-a vindecat încă de bolile cruntei dictaturi comuniste.

CITIŢI ŞI:

Cele 13 euro-ruşini care au votat împotriva statului de drept. Majoritatea sunt de la PSD. S-au plasat printre „ciumații” Parlamentului European

„Mesajul UE către PSD-ALDE: «Nu veți scăpa basma curată, știm ce agendă aveți și vă vom opri!»”

News ALERT. UE a votat tăierea banilor pentru ţările care-şi şubrezesc democrația, precum România lui Dragnea+Tăriceanu!

VIDEO. După ce i-a găzduit cu drag pe cei 4 asasini ai lui Dragnea, Stoiceasca binemerită primul loc pe lista PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.