vineri, aprilie 12, 2024
AcasăEconomieNews ALERT. UE a votat tăierea banilor pentru ţările care-şi şubrezesc democrația,...

News ALERT. UE a votat tăierea banilor pentru ţările care-şi şubrezesc democrația, precum România lui Dragnea+Tăriceanu!

-

Cu 397 voturi pentru şi 158 împotrivă, parlamentarii europeni au aprobat un proiect de regulament, care prevede în esenţă, atunci când va intra în vigoare, tăierea parţială sau totală a fondurilor UE pentru acele state care pun în pericol statul de drept şi protejează corupţia. Exact ce face România de doi ani încoace, de când PSD şi ALDE au pus mâna pe putere.

Votul privind protectia bugetului UE s-a dat joi la prânz, în plenul de la Strasbourg. Ulterior, proiectul de regulament va merge la Consiliul Uniunii Europene, pentru a fi aprobat. Măsura ar urma să fie aplicată din 2021, până atunci urmând să parcurgă toate fazele procedurale, inclusiv avizul Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg.

Măsură a fost provocată de derapajele la democraţie apărute iniţial în Ungaria şi Polonia, dar care au devenit şi mai evidente în România aflată sub controlul lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii celor două partide care controlează parlamentul şi guvernul.

- Advertisement -

Europarlamentarul finlandez Petri Sarvamaa (PPE), unul dintre raportori si vicepresedinte al comisiei pentru bugete, a precizat ca este nevoie de modificarea regulamentului în vederea protejării bugetului UE. „Subminarea democraţiei deschide calea pentru şubrezirea altor elemente democratice ale statului. Vor fi aceleaşi consecinţe bugetare pentru fiecare stat membru în care se constată încălcări ale democraţiei”.

În timpul dezbaterilor, comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, a declarat la rândul său:

„În cazul fiecărui stat, trebuie să ne asigurăm că judecatorii, curŢile de justiţie sunt imparţiale. Din punct de vedere al managementului banilor, să fie eficient”.

Articolul 7 din Tratatul UE nu este o chestiune de sancţionare, ci una de protejare a banilor Uniunii Europene. Trebuie să avem un mecanism cu măsuri potrivite care va sancţiona deficienţele generalizate în ceea ce priveşte statul de drept în statele membre. Trebuie să fie proporţional cu gravitatea abaterii”, a mai spus Oettinger, citat de ziare.com.

CITIŢI ŞI:

OPINIE CARTIANU: Mecanismul UE care-i va da gata pe borfaşii gen Dragnea şi Tăriceanu

„Mesajul UE către PSD-ALDE: «Nu veți scăpa basma curată, știm ce agendă aveți și vă vom opri!»”

Cele 13 euro-ruşini care au votat împotriva statului de drept. Majoritatea sunt de la PSD. S-au plasat printre „ciumații” Parlamentului European

VIDEO. După ce i-a găzduit cu drag pe cei 4 asasini ai lui Dragnea, Stoiceasca binemerită primul loc pe lista PSD

Oreste, atac furibund: „Strigoiul prăfuit păcăleşte liceenii”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -