Marele miting de la Chișinău, cu 75.000 de oameni care cer intrarea în UE, le-a fost prezentat rușilor drept manifestație găgăuză împotriva Maiei Sandu!

1
1121
Mitingul de la Chișinău, unde 75.000 de oameni și-au prezentat adeziunea la cauza UE în fața Robertei Metzola, președinta Parlamentului European, a fost prezentat în Rusia drept manifestație antiguvernamentală de la Comrat

Marele miting pro-european organizat duminică la Chișinău, unde 75.000 de oameni au cerut intregrarea mai rapidă a Republicii Moldova în UE, a fost prezentat de Vladimir Soloviov, cel mai important propagandist al lui Putin, în așa fel încât să rezulte că ar fi fost de fapt o manifestație antiguvernamentală! În realitate, la mitingul din Chișinău a participat chiar Roberta Metsola, președinta Parlamentului European – un mesaj puternic pentru Rusia, care simte că-i scapă printre degete această țară.

Pe contul său de Telegram, Soloviov – care are peste 1,3 milioane de abonați – a pus o poză cu mulțimea de la Chișinău și a elaborat câteva rânduri foarte dibace, suficient de ambigue încât să rezulte că imaginea e din altă parte și că reprezintă o manifestației împotriva puterii: „Un miting antiguvernamental continuă la Comrat, capitala Găgăuziei. Oamenii nu sunt de acord cu cursul pro-european al președintelui Sandu (Maia Sandu – n. red.) și cer organizarea unui referendum pentru a-l stabili. Mai devreme, în cursul zilei, Sandu a organizat propriul miting de susținere a cursului spre integrarea europeană“.

Poza publicată de Soloviov e una de sus, probabil făcută din dronă sau elicopter, de unde se vede doar mulțimea strânsă la Arcul de Triumf, fără să se distingă însă steagurile UE și nici persoanele care sunt pe scenă.

La marele miting din Chișinău le-a vorbit oamenilor, alături de Maia Sandu, și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care s-a arătat vădit emoționată de entuziasmul și atașamentul moldovenilor față de idealul aderării la UE. Aceasta le-a transmis oamenilor că Europa nu-i va abandona în ghearele colonialismului militarist rusesc: „Vă mulțumim că ați crezut în Moldova. Fiți puternici, țineți-o tot așa. Noi nu vă vom dezamăgi!“.

Carl Bildt, copreședinte al Consiliului European pentru Relații Externe, a transmis și el o reacție clară: „A fost cu adevărat o masivă manifestație pro-europeană la Chișinău ieri (duminică – n. red.). Țara are clar nevoie de suportul nostru pe drumul său spre reforme și păstrarea independenței și integrității sale teritoriale“.

În fața zecilor de mii de oameni, Maia Sandu a anunțat duminică, la mitingul numit Adunarea „Moldova Europeană“: „Proiectul nostru de țară este să fim în UE până în 2030!“.

La miting s-a citit și o rezoluție aprobată simbolic de manifestanți, în care se menționează că aderarea la UE este unica soluție care poate aduce stabilitate în Republica Moldova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Comportament tot mai bizar al lui Robert Negoiță. A fost prins conducând haotic pe contrasens, la câteva zile după ce plantase palmieri unde nu are voie. Nicușor Dan l-a lăsat fără palmieri, iar Poliția – fără permis

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Cum a devenit Bucureștiul capitala șahului mondial. Garry Kasparov, jucătorii de Top 10 și omul-cheie din spatele marelui turneu Superbet Chess Classic

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.