Scandaloasa epopee a proiectului pentru Spitalul de Pneumologie Brașov, tăiat de pe lista finanțării din PNRR pentru că orașul nu e condus de PSD, arată halul în care a fost adusă România de guvernarea Iohannis-PSD.
Primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), a prezentat documente care atestă că proiectul spitalului era, conform punctajului făcut chiar de Ministerul Sănătății, pe locul 7 din 49 de proiecte. Și totuși, a fost dat la o parte și, în final, scos de tot de la finanțare pentru a face loc unor proiecte mult mai proaste, dar din orașe controlate de mafia PSD.
Lista inițială a spitalelor cae vor fi finanțate prin PNRR era de 27 de spitale, între timp a fost redusă la 21.
Allen Coliban a demascat minciunile premierului Marcel Ciolacu și ale lui Alexandru Rafila, ministrul PSD de la Sănătate, într-o conferință de presă în care a pus la dispoziția publicului documente. Primarul a demonstrat că Marcel Ciolacu a mințit cu nerușinare când a afirmat că a tăiat de la finanțarea din PNRR 7 proiecte de spitale care nu aveau nici licitație, nici studiu de fezabilitate.
În realitate, spitalul din Brașov le avea pe amândouă, dar nu și culoarea politică potrivită, singurul criteriu care contează, de fapt, în acest guvern. Orașul Brașov e condus de primar USR, iar Consiliul Județean Brașov – de PNL, crimă de neiertat pentru PSD.
Primarul Brașovului l-a informat pe premierul Ciolacu că nu va lăsa lucrurile așa și va sesiza Parchetul European (EPPO) pentru fraudă cu fonduri UE.
Allen Coliban: „În ianuarie, în evaluarea Ministerului Sănătății, Spitalul de Pneumo al Brașovului s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte. Atunci era și bun, și matur. Săptămâna trecută a apărut informația potrivit căreia, pentru a acoperi incompetența guvernării care a costat România pierderi uriașe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Brașov. Prim-ministrul a justificat spunând că a renunțat la proiectele care nu aveau «nici licitație, nici studiu». Noi avem și, și! Iată dovada că habar nu aveau despre progresul proiectelor: un document oficial, primit ieri de la Ministerul Sănătății! Cum explicați asta, domnule Ciolacu? Mai întâi ne-ați tăiat de pe listă, acum ne întrebați care este progresul? Mai bine recunoașteți că ați acordat preferențial banii din PNRR – și de acolo se ocupă procurorii europeni! Repet: să pierzi cu bună-știință bani europeni dați pentru Sănătatea românilor este o crimă! Cineva va plăti pentru asta?”.
Coliban a spus că, din ianuarie până acum, deși avea punctaj foarte bun, proiectul Spitalului de Pneumologie din Brașov a fost dat deoparte de Ministerul Sănătății, care a amânat sistematic semnarea contractului, prioritizând alte proiecte cu punctaje mai mici, dar care veneau din feude PSD.
Lista inițială conținea 27 de spitale care urmau să fie modernizate (inclusiv prin construirea de noi secții) cu bani europeni, prin PNRR. Prin tăierea celor 7, pe „lista scurtă” au rămas 20 de spitale. Cel din Brașov n-a mai avut loc între cele 20, deși se afla pe locul 7!
Lista inițială a celor 27 de spitale care fuseseră acceptate să primească finanțare prin PNRR
Cu bold sunt trecute cele 6 spitale care recent au fost scoase de pe listă, după pierderea, de către Guvernul PSD-PNL, a 740 de milioane de euro din PNRR (din totalul de 2,2 miliarde de euro). Toate cele 6 spitale tăiate de la finanțare sunt din orașe conduse de primari USR și PNL!
1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.
2. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.
3. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.
4. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.
5. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).
6. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.
7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.
8. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.
9. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.
10. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.
11. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.
12. Institutul Regional de Oncologie Timișoara.
13. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu”, București.
14. Spitalul „Prof. dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.
15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.
16. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
17. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu.
18. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești.
19. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.
20. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.
21. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București.
22. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova.
23. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.
24. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.
25. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov.
26. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei „Zerlendi” (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.
27. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, București.
x
…. și vom continua să-i votăm în continuare fiindcă considerăm că așa e corect făcut ….. și noi avem multe păsărele în cap!!!
Mămăliga ei de treabă.
PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE. JAF !
rafila: FIU DE SECURIST SI DE ORIGINE RUSA ?
„Lidl vrea 16 milioane de euro despăgubiri pentru depozitul de lângă radarul care deservește și baza Deveselu. Investiția, oprită de MAPN”
VANZAREA TERENURILOR A FOST FACUTA DE CLANURILE pupaza SI olga PEREMISTA ?
DACA CASTIGA lidl CINE PLATESTE ? „populimea” CA DE OBICEI ?