„Lui Putin i-a fost teamă să pună capăt «operațiunii militare speciale» și să ne declare război, precum și să impună legea marțială în Rusia”

0
2071
Vladimir Putin

Panicat de o posibilă răscoală de proporții a propriei populații, dictatorul Vladimir Putin a evitat să declare oficial război Ucrainei și să impună legea marțială pe întreg teritoriul Federației Ruse. A instituit-o însă în zonele ocupate din statul invadat. Aceeași măsură a luat-o și în Crimeea anexată în 2014, dar îi este frică să recunoască acest lucru.

Informațiile furnizate de surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene (SBU) au apărut pe site-ul postului de televiziune Canal 24 din Kiev. Se arată că fostul colonel KGB, prin discursul său după ședința Consiliului Federațiilor, a vizat cu precădere satisfacerea nevoilor propriei populații, care s-a revoltat în mai multe regiuni în urma așa-zisei „mobilizări parțiale” pentru război.

Putin ar încerca acum să mai slăbească gradul de recrutare la oaste în raioanele cu probleme în detrimentul unor regiuni mai puțin „vocale”. Oamenii din acele părți ale federației teroriste au fost duși spre Hersonul capturat pentru a-l apăra de acțiunile contraofensive ale armatei lui Zelenski.

Ziaristii.com vă prezintă dezvăluirile făcute de Canal 24.

„Comanda armatei ruse va trebui fie să introducă o lege marțială cu drepturi depline în toată țara, fie să continue să joace cartea începătorului. Putin pariază acum pe a doua variantă” 

Lege marțială în taină. „Pe 19 octombrie, dictatorul din buncăr a anunțat populației sale introducerea legii marțiale în teritoriile ocupate temporar de Rusia. În plus, el a instituit de fapt aceeași măsură în Crimeea ocupată și în regiunile reale rusești, dar îi era frică s-o numească direct.”

Pariu pe joaca începătorului. „Întrucât invadatorii vor continua să înregistreze înfrângere după înfrângere pe câmpul de luptă, iar mobilizarea parțială nu va rezolva problemele armatei de ocupație, comanda armatei ruse va trebui fie să introducă o lege marțială cu drepturi depline în toată țara, fie să continue să joace cartea începătorului. Putin pariază acum pe a doua variantă.”

Palmă pentru Führer. „De altfel, Putin a fost nevoit să reacționeze măcar cumva la pregătirile pentru gestul de bunăvoință de la Herson. Predarea singurului centru regional capturat de Rusia este o palmă extrem de gravă pentru dictatorul de la Moscova. Totuși, el trebuie să mențină, în fața propriei populații, marca de autoritate invincibilă.”

„Introducerea legii marțiale în sudul Ucrainei, ocupat temporar, este o încercare de a arăta publicului intern puterea Guvernului rus”

Se teme de cuvântul război. „Aparent, dictatorul de la Kremlin nu a putut ignora faptul că Ucraina își recuperează teritoriile. Cu toate acestea, reacția decisivă a liderului rus la pierderea propriilor teritorii s-a dovedit a fi complet jalnică. Lui Putin i-a fost sincer teamă să pună capăt operațiunii speciale și să ne declare război, precum și să impună legea marțială direct în Rusia.”

„Scuza” pentru deportare. „În schimb, introducerea legii marțiale în sudul Ucrainei ocupat temporar este o încercare de a arăta publicului intern puterea Guvernului rus. Și, în paralel cu aceasta, obținerea unei scuze pentru deportarea masivă și forțată a ucrainenilor de pe malul drept al regiunii Herson în interiorul Rusiei.”

Tot ucrainenii sunt sacrificați. „În plus, desigur, Putin urmează să efectueze o mobilizare în masă a locuitorilor din teritoriile capturate de el. La urma-urmei, de ceva timp va putea slăbi presiunea morală asupra «chmobicilor” (soldat rus «standard» – n. red.) și asupra societății ruse în general.”

„În Rusia a fost introdus un nou nivel de cenzură. Va fi consolidat controlul asupra activității instalațiilor de transport, comunicații și tipărire. Toți vor lucra pentru stat, dacă va fi necesar”

Lacăt pe frontiere. „Rusia se pregătește să-și închidă granițele. Guvernanții au primit instrucțiuni foarte clare, pe care, desigur, le vor ascunde de propria populație. Mai mult, ordinul lui Putin privind punerea în aplicare a măsurilor suplimentare a fost transmis nu numai liderilor autorităților locale din Crimeea ocupată temporar, dar și celor din Krasnodar, Belgorod, Briansk, Voronej, Kursk, Rostov, inclusiv din Moscova.”

Vor sta închiși în case. „Ea constă în întărirea mobilizării și recrutării militarilor pentru apărarea teritorială, transferarea economiei pe liniile militare, precum și limitarea circulației transporturilor și a deplasării în toată țara. Desigur, autoritățile ruse vor închide posibilitatea cetățenilor lor de a pleca în străinătate, pentru ca aceștia să nu fugă și să nu crească starea de panică în societate.”

Nivel ridicat de cenzură. „Din 20 octombrie, în Rusia a fost introdus un nou nivel de cenzură. Va fi consolidat controlul asupra activității instalațiilor de transport, comunicații și tipărire. Toți vor lucra pentru stat dacă va fi necesar. De fapt, Putin a declarat legea marțială în Rusia, dar a numit-o cu alte cuvinte. Acest lucru, desigur, încalcă toate normele Constituției, precum și drepturile fundamentale ale omului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șocantul caz de dopaj al Simonei Halep: a trișat la US Open sau e victima „echipei Mouratoglou”? De ce a ascuns două săptămâni?

* RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* Parlamentul Olandei nu s-a speriat nici măcar de Rareș Bogdan, care „se simte obligat” să „joace dur”! Olandezii au votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen

* Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

* Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

* Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here