Ludovic Orban: „Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi al intereselor PSD. Avocatul diavolului!”

2
629
Cu ani în urmă, Renate Weber și Ludovic Orban au fost colegi în PNL. Ea a dezertat însă spre ALDE, odată cu Tăriceanu, pentru că a ales să fie de partea corupților, împotriva justiției

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a explicat joi, într-o conferință de presă, de ce a fost nevoie ca Renate Weber să fie revocată din funcția de Avocat al Poporului. Liderul PNL a anunţat că miercuri, 23 iunie, va fi votat noul Avocat al Poporului, urmând ca în coaliţie să fie decis numele persoanei propuse.

Ludovic Orban a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, calendarul legat de numirea noului Avocat al Poporului.

* „Am convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă, iar Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului.”

* „Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare se va face până marţi, 22 iunie, orele 16. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ale celor două Camere ziua de miercuri, ora 12. În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12 vom avea un nou Birou Permanent Reunit pentru a convoca plenul şi, cel  mai probabil, miercuri după şedinţa Birourilor Permanente Reunite vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numirea noului Avocat al Poporului.”

* “Domnul Gyula Fabian, din partea UDMR, este una dintre propuneri. Când avem clar stabilit, veţi afla numele candidatului. Va fi un singur candidat susţinut de coaliţie”.

* „(Renate Weber – n. red.) avea nevoie de invitaţie specială (pentru a participa la ședința Camerelor reunite ale Parlamentului, în care a fost demisă – n. red.)? Putea să vină să participe. Aşa cum i s-a transmis că poate să vină să participe la procedurile parlamentare. Asta este un pretext, nu este un temei serios. Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţioală… şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională, pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD… şi a fost chiar un avocat al diavolului! V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor (în pandemia de Covid-19 – n. red.)„.

Revocarea Renatei Weber s-a făcut miercuri, în Parlament, cu un scor zdrobitor: 247 voturi „pentru” și doar 32 de voturi „contra”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

2 COMENTARII

  1. Cand PSD-istii l-au revocat pe Iancu a fost in regula, in vremea lui Boc/Blaga, CCR nu a comentat, acu daca caraie chiar ca ar trbui desfiintata CCR, pe bune!!!! Astia de acum au lungit-o chiar prea mult pana sa scape de zgaiba asta!!!!
    Urmatorii la rand, CCR si ciordache, ca merita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here