Surpriză: Renate Weber, revocată rapid de Parlament! Coaliția a reușit să convingă UDMR să se alăture demersului

4
1232
Renate Weber

Lovitură de teatru în Parlament: Renate Weber, Avocatul Poporului, a fost demisă miercuri după-amiază de plenul reunit! Decizia este surprinzătoare pentru că survine la nici 24 de ore după ce Kelemen Hunor, președintele UDMR și membru al coaliției de guvernământ, anunțase că această schimbare nu va avea loc înaintea lunii septembrie.

Majoritatea întrunită pentru debarcarea uneia dintre cele mai toxice persoane aflate în ultimii ani la conducerea unei instituții publice de prim-plan a fost de-a dreptul zdrobitoare: 247 voturi pentru și doar 32 de voturi contra.

PSD rămâne fără a doua piesă-cheie în nici 24 de ore, după ce marți a fost demisă și Monica Gubernat, șefa CNA

Este a doua mare lovitură a coaliției în ultimele două zile, după ce ieri a fost demisă și șefa Consiliului Național al Audiovizualului, Monica Gubernat.

Cristina Prună, membru USR-PLUS care face parte din prezidiul Camerei Deputaților, a anunțat sec pe Facebook, la ora 15.28: “Încă o poveste tristă din timpul guvernării PSD-ALDE a luat astăzi sfârșit. Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului prin votul parlamentului“.

Comisiile Juridice adoptaseră deja raportul de revocare din funcție a Avocatului Poporului, iar Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a anunțat luni că urmează să se pronunțe în același sens și plenul reunit, urmând ca Renate Weber să fie destituită. Orban (șeful PNL) a dat asigurări că discuțiile pentru găsirea unui înlocuitor sunt foarte avansate.

Situație surprinzătoare după ce Kelemen Hunor, președintele UDMR, anunțase marți că abia în septembrie se va discuta demiterea Renatei Weber

Numai că, în mod surprinzător, a doua zi – adică marți, 15 iunie –, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a oferit declarații contrare! Hunor a spus că nu s-a discutat în coaliție despre succesorul Renatei Weber și că e posibil să se respingă raportul de activitate al Avocatului Poporului, dar abia în septembrie, după mai multe ședințe ale coaliției, s-ar putea vorbi despre o schimbare.

Cum fără UDMR astfel de decizii nu se pot lua, a părut că totul s-a îngropat, iar România rămâne încă 3 luni cu Renate Weber pe cap.

Ceva s-a schimbat însă peste noapte, pentru că miercuri situația a stat exact cum a prezentat-o Orban luni, iar Weber a fost demisă. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat deja că partidul său va contesta la Curtea Constituțională – de asemenea controlată de social-democrați – schimbarea Renatei Weber din funcție. El a adăugat că va reclama situația și la Comisia Europeană.

Weber, supranumită “Avocatul Poporului PSD”, a fost numită în funcție în vara lui 2019, în locul lui Victor Ciorbea. A fost propusă acolo de Călin Anton Popescu Tăriceanu – pe atunci președintele Senatului și partener minor de guvernare ca șef al ALDE. Weber s-a comportat grotesc în acești doi ani, toate acțiunile sale fiind puse în slujba PSD și, după începerea pandemiei, cu scopul de a destabiliza și bloca lupta contra virusului.

Instituția Avocatul Poporului este o piesă-cheie pentru că poate bloca Ordonanțele de Urgență emise de Guvern atacându-le la Curtea Constituțională. Același lucru îl poate face și cu legile adoptate de Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

4 COMENTARII

    • RĂBDAREEE…, căăă…, în fond, acea… SINECURĂ (!!!), numită „Consiliu-Legislativ”, NU are/oferă vreo… PUTERE, fiind (DOAR!) un organism CONSULTATIV. „DE-OPERETĂ”!!!

      Șiii…, de fapt…, pe „CIORDACHE” ar trebui să-l „pască” niște urmări (ale PORCĂRIILOR comise)… MULT MAI SERIOASE: ooo… PUȘCĂRIE (!), cevaaa…, nuuuuuuu?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here