VIDEO. Un primar PSD face din covid agent electoral. Organizează adunări ilegale și încalcă ordonanțele militare. Maramureșenii din carantină cer în versuri să fie testați

4
2217
Imaginea e inscripționată - "Sursa: Primăria Borșa, Maramureș"

Primarul orașului maramureșean Borșa, Sorin Timiș (PSD), îi folosește pe românii reveniți din Occident, aflați în carantină timp de 14 zile, pentru a-și face campanie electorală. Peste 150 de borșeni sunt puși de primar să ceară, în versuri, testarea anti-coronavirus.

15 dintre ei fac o poză de grup, într-o încăpere închisă, deși Ordonanța Militară nr. 2, aflată în vigoare din 21 martie 2020, interzice grupurile mai mari de 3 persoane.

Borșenii din carantină au înregistrat un mesaj video, în versuri, „pentru sensibilizarea autorităților”. Ei cer să fie testați anti-corinavirus, deși legea nu le dă dreptul la așa ceva, nefiind simptomatici și nici contacți direcți ai unor persoane infectate.

Pentru ca toți românii care vin din străinătate să fie testați, ar fi nevoie de peste 300.000 de teste pe lună. Or, România poate face între 2.000 și 3.000 de teste pe zi, adică maximum 90.000 de teste pe lună. Mai mult, printre priorități se numără cadrele medicale și contacții direcți ai celor peste 3.600 de testați pozitiv până acum. Testarea nu se face „la cerere”, pentru că vrea primarul din Borșa sau vreun carantinat de-al lui.

Primarul Sorin Timiș, sâmbătă, pentru Mediafax: „Borșenii aflați în carantină în oraș vor să fie testați. Dar conducătorii noștri de la București refuză să-i testeze pe cei aflați în carantină. Vor să-i scoată după 14 zile fără să știm pentru ce i-am ținut în carantină. Cei în carantină, veniți din Italia, peste 150 de persoane, au transmis un mesaj video în versuri pentru sensibilizarea autorităților”.

În mesajul video, regizat de primarul PSD ca mesaj ]mpotriva Guvernului PNL, mai mulți borșeni s-au înregistrat cu pancarte cu versuri, spunând că este solicitarea sutelor de persoane izolate în centrele de carantină.

Sorin Timiș, primarul Borșei

Mesajul borșenilor

„Nu m-am întors aici de bine,

Ci fiindcă n-am avut de-ales.

Am stat cuminte-n carantină

Nu vreau, fără un test, să ies!

Nu știu ce am adus de-acolo,

De am covidul sau nu-l am.

Vă rog din suflet, nu mă puneți

Familia eu să mi-o condamn!

Cer doar un test să mi se facă

Cât poate fi? Eu îl plătesc

Să merg cu inima-mpăcată

Pe-ai mei să nu-i îmbolnăvesc.

Am stat închis ca și un câine

Și regulile-am respectat,

N-aș vrea să știu, mâine, poimâine

Că pe ai mei i-am infectat.

Părinții mă așteaptă-n poartă,

Copiii-n brațe să îi strâng,

Cadou le-aș duce ciocolată,

Nu moartea-n chip nemaivăzut”.

VIDEO: Mesajul regizat de Primăria Borșa

„Un filmuleț propagandistic”

Maramureșeanul Vasile Vlașin, originar din Moisei și locuitor în Baia Mare, a taxat pe Facebook spectacolul grotesc regizat de primarul Sorin Timiș.

„SPECTACOL PENAL LA PRIMĂRIA BORȘA!

În timp ce primarul din Vișeu de Sus (care nu are Facebook!) a depus eforturi și a obținut deja un echipament de testare pentru coronavirus, primarul Borșei organizează o adunare ilegală, care încalcă flagrant prevederile Ordonaței Militare (adunarea unui număr mai mare de 3 persoane!) și face un filmuleț propagandistic.

Să-i spună cineva primarului glumeț din Borșa că Guvernul României nu răspunde la filmulețe electorale pe Facebook, ci răspunde primarilor gospodari și destoinici, care știu să depună o solicitare sau un memoriu pe cale administrativă, așa cum a procedat primarul moiseian al Vișeului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

4 COMENTARII

  1. De ce nu se aplică legea imediat ?!
    D’asta infractorii (în fruntea cărora se remarcă mulți din clanul roșu PSD) își permit să încalce legea și să sfideze organele de stat și cetățenii onești ai acestei țări, deoarece sunt lăsați slobozi s’o facă ! Cu tot respectul pentru marea majoritate a diasporenilor (nu de genul cafeniilor / negrilor din Țăndărei care s’au dus în șatre, cârduri, găști în țările din vest și au făcut prăpăd, fiind ‘iertati’ de judecătorii români pentru faptele penale comise, evident contra-cost, lăsându’și perplecși colegii de breaslă din țările vestice care le’au predat jigodiilor noastre din justiție inclusiv probatoriul !), dar de la nivelul conducerii țării au fost rugați să facă un efort să nu vină în acest an de Sf Paști acasă, iar dacă totuși vin sau trebuie să vină vor trebui să stea 2 săptămâni la izolare pentru a vedea dacă sunt infectați cu SARS CoV-2 ! Așa dar, în momentul în care românii noștri plecați la muncă în străinătate au luat hotărârea să se reîntoarcă în țară, și’au asumat inclusiv faptul că vor sta 2 săptămâni la izolare !
    Dragi guvernanți, impuneți aplicarea strictă a legii, indiferent de cine o încalcă ! Sunt convins că după câteva exemple de aplicare a acesteia, indiferent de poziția celor care o încalcă [Firea, Ciolanu, Bud(ă)eanu, Vasilesku, Timiș … ], lucrurile în România vor începe să reintre ușor, ușor în normal !
    DOAMNE AJUTĂ !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here