Lider țărănist, victimă a Mineriadei din 13-15 iunie 1990, apel către Klaus Iohannis: Nu-l numiți pe Ciolacu prim-ministru dacă-l ține pe Ion Iliescu președinte de onoare la PSD!

1
2002
Liviu Petrina - Ion Iliescu

Apropierea momentului în care PSD ar urma să preia funcția de prim-ministru, prin liderul său Marcel Ciolacu, l-a determinat pe liderul țărănist Liviu Petrina să-i trimită președintelui Klaus Iohannis o scrisoare oficială, în care-i cere să refuze desemnarea unui pemier PSD-ist atâta vreme cât Ion Iliescu, „cel cu mâinile pătate de sânge”, este menținut „președinte de onoare” al partidului.

Liviu Petrina (83 de ani) i-a scris lui Klaus Iohannis în calitate de președinte al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (unde s-au regrupat adevărații țărăniști, după ce PNȚCD a fost capturat de impostorul putinist Aurelian Pavelescu), cât și de vicepreședinte al Asociației Victimelor Mineriadelor din 1990-1991.

În 1990, în calitate de secretar general al PNȚCD-ului condus de Corneliu Coposu, Liviu Petrina și fiica sa (adolescentă pe atunci) au fost agresați de mineri și arestați abuziv de Puterea FSN-istă condusă de Ion Iliescu și Petre Roman. Fruntașul țărănist și fiica sa au fost ținuți în arest o noapte, abuziv și scandalos, fără nicio explicație.

Acum, Liviu Petrina îi cere lui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare oficială, să nu încredințeze funcția de prim-ministru unui PSD care rămâne solidar cu Ion Iliescu, prin menținerea acestuia în funcția de „președinte de onoare”.

Liviu Petrina a fost membru în Consiliul Provizoriu deUniune Națională (CPUN), Parlamentul Provizoriu al României din perioada februarie – iunie 1990, care era condus de Ion Iliescu. Petrina era unul dintre cei trei reprezentanți ai PNȚCD, alături de Ion Diaconescu și Ioan Lup.

Ion Iliescu va împlini 93 de ani peste două zile, pe 3 martie.

Apelul lui Liviu Petrina către Klaus Iohannis

„Domnule Președinte,

În viitorul apropiat – în luna mai? – ar urma să-l desemnați pe domnul Marcel Ciolacu în funcția de Prim-Ministru.

Dânsul conduce un partid – Partidul Social Democrat – care nu s-a desprins încă de «patronul» de la Răsărit. (Recent, spre exemplu, în noiembrie 2022, dl Ciolacu s-a deplasat la Chișinău pentru o acțiune contra doamnei președinte Maia Sandu și în favoarea primarului comunist pro-rus al Chișinăului.)

Academicianul Șerban Papacostea, într-o analiză atentă, descria, încă din anul 2011, modul în care ar putea PSD să participe la conducerea României. Dânsul afirma: «Răspunderea principală aparține astăzi actualei conduceri a PSD, care urmează să decidă în sfârșit dacă îl menține la conducerea ei (pe Ion Iliescu), fie și «onorific», pe cel care a subordonat interesele Țării obligațiilor cominterniste asumate entuziast în tinerețe și pe colaboratorii săi cei mai apropiați din perioada imediat postceaușistă» (vezi Revista 22, nr. 12, 15-21 martie 2011, pag. 11). Și: «În spectrul vieții politice românești, asemenea forțe politice și asemenea conducători nu au ce căuta. Dacă PSD vrea să devină, măcar acum, într-un târziu, o forță politică națională, desprinderea totală de sub influența lui Ion Iliescu și a tradiției politice instaurate de el e o condiție absolută. Ddoar astfel PSD va fi în măsură să se elibereze de apăsătoarea ipotecă sovietică congenitală».

Domnule Președinte,

Vă solicităm să condiționați numirea ca premier a domnului M. Ciolacu de eliminarea domnului Ion Iliescu din poziția de «Președinte de Onoare» al PSD.

Domnul Iliescu a adus mari pagube Poporului Român, este sub anchetă pentru crime împotriva umanități, adevărate crime de război, a participat la crimele de la Revoluție și de la Mineriada din iunie 1990.

Punând d-lui M. Ciolacu această condiție, veți contribui la asanarea vieții politice din România, în conformitate cu datoria Dumneavoastră de Președinte. 

Cu Bună-Credință,

Liviu PETRINA – președintele Senatului PNȚ Maniu-Mihalache, ex-membru al Parlamentului României”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* S-a lămurit: China e vinovată pentru pandemia de Covid! Virusul a fost scăpat dintr-un laborator al armatei chineze din Wuhan, unde era studiat în scopuri militare, pentru producerea de arme biologice

* Cum a ajuns România, prin coruptul Severin, să facă propagandă rusească într-o comisie a OSCE. „Puterile autocrate reprezintă familia, religia, patria“, războiul e „pornit de Occident”, care e „în moarte clinică“

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

* A murit filosoful Mihai Șora, simbol al protestelor #Rezist. Avea 106 ani, 3 luni și 18 zile. „E frig fără tine, iubitule…”

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Alberto Caraian, PSD-istul care a participat gol pușcă la ședința Consiliului Local, pleacă de la Primărie, dar rămâne la minister! Tot războindu-se cu Clotilde, el a pierdut bătălia cu propriul telefon

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here