Top 3 cărți impresionante care te vor motiva

0
113

Când vine vorba de cărți, părerile pasionaților de lectură sunt mereu împărțite. În timp ce unii preferă poveștile de dragoste sau pe cele polițiste, alții sunt mai de grabă tentați să lectureze cărțile care le oferă noi perspective asupra vieții și care reușesc să-i educe într-un anumit fel.

Bineînțeles, există și categoria celor cărora le place să citească volumele scrise de nume importante din diverse industrii, precum fotbal, alpinism sau afaceri, întrucât contribuie la stimularea motivației și autodepășirii.

Cărți care te motivează

Cărțile de acest gen prezintă prestațiile și parcursul profesional al diverselor personalități cunoscute din întreaga lume. Scot la iveală provocările întâlnite pe parcursul anilor de muncă, anumite situații de criză, cât și modul prin care au putut fi depășite astfel încât să ajungă la rezultatele pe care oricine și le dorește. Sunt cărți care, pe lângă faptul că inspiră, contribuie foarte mult la motivația cititorilor.

3 cărți impresionante pe care trebuie să le citești

Dacă ți-am stârnit într-o oarecare măsură interesul față de cărțile impresionante care sunt capabile să te inspire și motiveze, iată alte trei titluri care merită să-și facă loc în biblioteca ta!

„Pep Guardiola. Un alt mod de a câștiga” – de Guillem Balague

Din categoria cărților cu rol motivant, nu putem exclude povestea celui mai titrat antrenor de fotbal din lume – cartea vieții lui Pep Guardiola. Odată ce a fost numit managerul primei echipe a Barcelonei în 2008, acesta a avut cele mai impresionante rezultatele din lumea fotbalului. În decursul primilor 4 ani la Barcelona a câștigat 13 trofee importante, iar ulterior a ajuns în fruntea altor echipe de renume la nivel mondial – Bayern München și Manchester City.

De altfel, Guardiola a devenit primul manager care a câștigat vreodată „Tripla” britanică, adică titlul în Premier League, Cupa Angliei (Football Association Cup) și Cupa Ligii (English Football League Cup).

Cum a reușit aceste performanțe și care a fost parcursul lui ca tehnician ajuns în topul cel mai buni antrenori din lume – vei descoperi, cu siguranță, în cartea despre Pep Guardiola!

„Dincolo de orizont” – de Richard Parks

Dacă iubești ieșirile în natură, munții și chiar alpinismul, e imposibil să nu fi auzit vreodată de Richard Parks și de cartea sa, intitulată Dincolo de orizont.

După o carieră în rugby încheiată brusc în urma unei accidentări la umăr, complet devastat și debusolat în ceea ce privește viitorul său, Richard Parks e pe cale să-și schimbe radical parcursul în viață. Inspirat de replica auzită la înmormântarea bunicii sale – „Orizontul este doar limita câmpului nostru vizual” –, acesta pornește în cea mai dificilă și complexă călătorie a sa, luând în vizor lumea munților și a sălbăticiei.

În decurs de doi ani, Richard Parks devine prima persoană din lume care cucerește în același an cele mai înalte vârfuri de pe toate continentele și să schieze la ambii poli ai Pământului! Cartea sa este o poveste a mânuirii și anduranței, plasată pe fundalul celor mai sălbatice locuri de pe pământ.

Care au fost celelalte titluri obținute și care au fost cele mai dificile situații cărora a trebuit să le facă față – ne spune chiar autorul, în „Dincolo de orizont”.

„Michael Schumacher. Dincolo de măreție” – de James Allen

Michael Schumacher a ajuns să domine cel mai spectaculos și, în același timp, cel mai periculos sport din lume – cursele de automobilism de Formula 1. În ciuda statutului său social de dinainte de a ajunge o figură cunoscută în întreaga lume, acesta reușește să ridice ștacheta la un nivel pe care nimeni nu și l-ar fi imaginat vreodată.

Cu toate că a refuzat mereu să-și dezvăluie umanitatea, cei care au reușit s-o descopere spun că este excepțională. Însă mai multe despre viața pot fi descoperite într-una din cele mai bune cărți ale lui James Allen, și anume „Michael Schumacher. Dincolo de măreție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here