vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriLicitația pentru corvete se îneacă în suspiciuni de HOȚIE! Dosar penal, scandal...

Licitația pentru corvete se îneacă în suspiciuni de HOȚIE! Dosar penal, scandal internațional. Dragnea nu e străin de combinație

-

Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către MApN. Potrivit anunțului făcut de minister, Departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.
Există suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.
Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş (foto), un raport de informare cu privire la acest subiect, anunță MApN
* „Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial <<Corvetă multifuncțională>>”.
* „La această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa, prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la <<Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.>>, solicită <<anularea în tot a HG nr. 48 / 2018>>, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite. Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire lasuspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”.
Pe rolul Curții de Apel Constanța există un dosar în contencios administrativ și fiscal deschis în data de 19 octombrie 2018, prin care SC ŞANTIERUL NAVAL CONSTANŢA SA cere anularea unui „act administrativ cu caracter normativ”. Primul termen este programat pe 16 ianuarie.
Armata ar trebui ca pe 12 ianuarie să finalizeze procedura de licitație, prin anunțarea companiei selectate pentru a construi patru corvete multifuncționale în România, precum și modernizarea și înarmarea celor două fregate Type 22, după ce decizia a fost amânată de mai multe ori în 2018.
Anul trecut, pe parcursul licitației, Liviu Dragnea – direct și prin interpuși – a făcut presiuni pentru a da licitației un anumit curs, iar învingătorul să fie prestabilit. Chiar și vectori din zona diplomatică s-au transformat în agenți de lobby pentru una dintre companiile înscrise la licitație.

Cei trei participanți la licitație
* Naval Group (Franța)

* Damen (Olanda)
* Fincantieri (Italia).
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -