Liberală din anturajul lui Rareș Bogdan, atacuri violente la UE și propagandă rusească delirantă. „De ce nu mai sunt bani de pensii? Că se fac politici de diminuare a populației? Că se aruncă banii în farma și armament?”

12
4112
Crina Dobre

Insistența Comisiei Europene ca România să renunțe la actualul sistem al pensiilor speciale naște reacții viscerale din locuri pe care nu le-ai putea bănui. Crina Dobre, considerată în interiorul PNL drept „asistentă de comunicare“ a lui Rareș Bogdan, atacă furibund Comisia Europeană și Uniunea Europeană în general, colportând pe contul ei de Facebook o avalanșă de teorii conspiraționiste și narative ale propagandei rusești.

Doar în ultimele 24 de ore, Crina Dobre – prezentată conducerii PNL de către Rareș Bogdan și Dan Motreanu drept un om-cheie care se ocupă cu „gherila online“ a partidului, după cum scria Europa Liberă în ianuarie – a avut 7 atacuri la adresa Uniunii Europene, toate valorificând narative ale propagandei rusești.

Majoritatea atacurilor au legătură cu reforma pensiilor, pe care Crina Dobre se străduiește s-o transforme dintr-o problemă a României în una europeană. Ea a pus semnul egal între manifestațiile din Franța, unde sindicaliștii și activiștii de extremă stânga nu vor să crească vârsta de pensionare, și refuzul Guvernului PSD-PNL de a desființa pensiile speciale.

Conform militantei PNL, în Europa n-ar mai fi bani de pensii, în general, pentru că „există un plan de reducere a populației”, pentru că „se aruncă banii pe farma și armament, în loc de educație, industrii și agricultură”. Ea acuză „planul globalist de schimbare a omului vechi cu omul nou”.

Într-o altă postare, Crina Dobre merge și mai departe, afirmând că „șmecherii Europei” vor porni un război dacă protestele din Franța se vor extinde și în alte țări.

Activista online le spune urmăritorilor săi (are 16.000) că banii lor se duc pe muniție de artilerie, pe care România și alte 17 țări o vor cumpăra pentru Ucraina. Ceva mai devreme, pe aceeași temă, Crina Dobre susține că europenii nu vor accepta „schimbări în sistemul de pensii” (s-ar părea că aceasta este o temă care doare foarte tare în PNL), deoarece banii lor sunt cheltuiți „aiurea” din 2020 în industria farmaceutică „și-n războiul pe care nu-l consideră al lor”.

În treacăt, PNL-ista a mai aruncat „pe piață” și un alt tip de fake news, care a prins însă mai puțin: a pretins că falimentul băncii Swiss Credit ar fi fost provocat de sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

În luna ianuarie din acest an, Crina Dobre recunoștea pentru Europa Liberă că este membră PNL, în organizația Diaspora (condusă de Rareș Bogdan), și că participă la discuții pe grupurile interne de partid. Publicația citată menționa că mai mulți lideri PNL au prezentat-o pe Crina Dobre drept „asistentă de comunicare” a lui Rareș Bogdan, dar europarlamentarul și prim-vicepreședintele partidului a negat ferm acest lucru, subliniind că opiniile activistei online sunt personale și nu scrise la indicațiile lui.

Totuși, după ce a preluat conducerea PNL Diaspora, Rareș Bogdan a pus-o pe Crina Dobre să se ocupe de comunicarea cu membrii partidului. Activista și-a încheiat, de altfel, ziua de miercuri cu o postare lingușitoare la adresa lui Rareș Bogdan, pe care l-a periat zdravăn într-un share al unei înregistrări video difuzate de Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul liberal al orașului Sighet (Maramureș).

Privită în acest context – inclusiv ieșirile foarte agresive ale lui Rareș Bogdan la adresa Ucrainei și a Uniunii Europene, precum și cererea de demisie adresată ministrului de Externe –, declarația lui Bogdan Aurescu, „practic, astfel de atacuri, de la asemenea personaje, sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, capătă mai mult sens.

„Eu nu cred că cetățenii UE vor accepta diversele schimbări în sistemul de pensii după ce au văzut că banii lor, din 2020 încoace, sunt direcționați aiurea în industria farmaceutică și derivate/pandemie și-n războiul pe care nu-l consideră al lor”

Vom trece în revistă mesajele antioccidentale, preluate din conspirațiile propagandei rusești, postate joi de liberala Crina Dobre – apropiată a lui Rareș Bogdan – pe contul ei de Facebook.

Joi, ora 7.58. „Eu nu cred că cetățenii UE vor accepta diversele schimbări în sistemul de pensii după ce au văzut că banii lor, din 2020 încoace, sunt direcționați aiurea în industria farmaceutică și derivate/pandemie și-n războiul pe care nu-l consideră al lor, orice le-ar spune administrația centrală de la Bruxelles. Revoltele din Franța o dovedesc și este, probabil, doar un început”.

Ora 9.16. „Foarte deștepți liderii politici occidentali. Au impus sancțiuni Rusiei până ne-au picat băncile tot nouă”.

Ora 10.45. „Împreună cu 17 ţări UE (din 27), România a declarat că va trimite Ucrainei împreună muniţie de artilerie în valoare de 2 miliarde euro. Aici sunt banii dumneavoastră!”.

Ora 17.25. „Anul viitor, cele mai importante alegeri vor fi cele pentru Parlamentul European, că ei decid ce pot face sau nu statele membre. Dacă ar înțelege asta votanții din UE ar fi minunat! Poate scăpăm de comuniștii de rit nou și o luăm de la capăt într-o altfel de UE”.

Vineri, ora 7.27. „Sunt lupte de stradă puternice în Franța. Peste un milion de oameni în stradă, distrugeri importante și bătăi cu forțele de ordine. Probabil se vor replica și-n alte țari UE. Oamenii văd că banii lor sunt risipiți pentru tot felul de cauze greșit manageriate de administrația centrală de la Bruxelles. Românii sunt pașnici, dar când au fost întrebați, au răspuns corespunzător nemulțumirilor și așa a rezultat o scădere a încrederii în UE cu cel puțin 30 de procente față de anii precedenți. Anul 2024 va aduce mari schimbări în administrația UE. Sper să fie unele benefice acestei construcții bune în esența ei”.

Ora 7.53. „Bine, e de gândit și altfel violența protestelor din Franța. Dacă se extind și în alte țări mari din UE, va fi preferată intrarea în război, decât să piardă puterea șmecherii Europei. Nu mereu iese soarele, poate veni o furtună și mai mare până se limpezește cerul”.

Ora 9.48. „Se impune o reformă a pensiilor în toată Uniunea Europeană. De ce? Nu mai sunt bani? De ce nu mai sunt bani? Că se fac politici de diminuare a populației, nu de creștere a ei? Că se aruncă banii în farma și armament, în loc de educație, industrii și agricultură? Că nu se mai trăiește normal de când cu planul globalist de schimbare a omului vechi cu omul nou? Așa gândeau și comuniștii și nu le-a rezistat «sistemul». Cică era utopic”.

Viermii de la miezul nopții

Bonus: după miezul nopții de vineri spre sâmbătă, Crina Dobre a postat un filmuleț cu niște asiatici din junglă care mănâncă viermi vii, scoși dintr-un putregai. Liberala și-a însoțit materialul video cu un comentariu decupat din propaganda rusă (bazată pe fake-news): „Mâncare UE nou-nouță. Merge cu pâine din făină de greieri și cu câteva larve de bălegar gratinate”.

https://www.facebook.com/crina.dobre.7/posts/pfbid0ZzGMy7GDW9mQSTmH1NBf8mHbdNzkmnzWU3CxRV9NS5jEArxekLXX9vAVwzdXTZFql

Merge cu pâine din făină de greieri și cu câteva larve de bălegar gratinate.

Nu contează că în UE nu mănâncă nimeni viermi vii, luați de prin scorburi, iar biata vuvuzea liberală a fost nevoită să ilustreze „mâncarea UE nou-nouță” cu niște vietnamezi sau cambodgieni.

Nu contează nici că în UE nu te obligă nimeni să mănânci viermi, greieri sau larve de bălegar, nici nu-ți interzce să mănânci porc, vită sau pasăre.

Contează că ai misiunea (sau pasiunea) de a le spune românilor cât de rea e Uniunea Europeană, care:

 • ți-a luat banii pe vaccinuri într-o pandemie inventată, de aceea nu ai bani de pensii (nu din cauza pensiilor speciale!);
 • îți ia banii ca să-i dea Ucrainei, întrun război care nu ne privește;
 • te pune să mănânci viermi, gândaci și alte pocitanii.

Concluzia subliminală a unor astfel de postări pe Facebook, făcute de o propagandistă anti-UE sub steagul PNL: Ucraina nu trebuie ajutată, pensiile speciale nu trebuie tăiate, României i-ar fi mai bine în afara acestei Unuiuni Europene! Adică exact ce vor Rusia și, parțial, casta privilegiaților de la București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, abject: dacă-i punem pe „speciali” să muncească până la 65 de ani, s-ar depopula Justiția, Armata și Serviciile! Coaliția PSD-PNL a decis: nu va reforma pensiile speciale chiar dacă pierdem miliardele PNRR

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Ungurii lui Viktor Orban s-au făcut de râsul Europei: au mințit că UEFA le-ar fi aprobat folosirea hărții revizioniste a Ungariei Mari la meciurile de fotbal!

12 COMENTARII

 1. Altă Savantă de Renume Mondial marca PCR-USL 😂😂😂😂😂😂😂
  Păi nu e normal ca țările „foste” comuniste să le dea lecții de democrație occidentalilor ? 😂😂😂😂😂😂😂

 2. Nu-i înțeleg pe cei care ataca acum UE din interior. Fondatorii UE au dorit sa recreeze Uniunea inspirindu-se din vechiul Imperiu Roman.
  Fără UE România ar fi fost acum ZERO BARAT, tara agrara cum a fost Transilvania pe timpul Imperiului austro-ungar, vândută pe bani mărunți de către politruci. In prioada 1996-2000 apoi 2001-2004 s-au dat cele mai mari tunuri.
  Huoooo, jeguri politruce!

 3. Se apropie alegerile si psdpnlaur se vor bate pe acelasi electorat spālat pe creier , adept al teoriilor conspiratiei. Acesta trei partide våneazā votantul care crede cā trump si putin sunt eroi în lupta cu oculta mondialā, anti vaccinist, anti U.E., xenofob, votantul care murea de COVID în timp ce îi explica asistentei care se chinuia sā îl salveze cā nu existā COVID. Din pācate cam 30 la sutā din votanti sunt în aceastā situatie. Dacā nu mergem la vot acesti întunericiti vor hotārâ soarta României asigurând ciucilor si ciolacilor o majoritate parlamentarā confortabilā. Singura scāpare e mersul la vot în masā ,cu familia,prietenii, vecinii, cu toti oamenii pe care putem sā îi convingem cā fāra apatia noastrā mafia nu are nici o sansā. Între timp rahatii āstia speciali vor adopta fārā menajamente orice retoricā care le va permitā sā-si mentinā avantajele nesimtite.

 4. Prea multe Crinuțe promovate în varza politică de la noi. După Crinuța Dumitrean, amanta mustăciosului de la PDL vine bolnăvioara lui Răreșică. Sau a lui Daea? Cert este că dacă în anul 2000 locuitorii adorabilei noastre patrii ofereau Medicamente unui singur politician, azi doza de medicamente trebuie substanțial mărită, proporțional cu numărul exagerat de mare de bolnăviori ce apar permanent și în număr mare pe la noi.
  Această Crina este om-cheie în PNL sau este șperaclu în URSS?

 5. Pana acum compatriotilor nostrii cu lipsa totala de empatie pentru tragedia din Ucraina nu le era clar rolul jucat de acest personaj sulfuros, cu are de gigolo de duzina si „absolvent” al academiei de secaturi securistoide politice clujene (Dancu, Maior, Marga, etc.). Acest nou scandal, relatat de „Ziaristii” si evident de negasit pe televizunile penalilor si beizadelelor de securisti, ar trebui insa sa nu mai lase indoieli chiar si in mintile celor care inca mai bolboroseau acum cateva zile sentimente de simpatie pentru respectivul, cand se dezlantuise furia contra ministrului de externe Aurescu – si el un personaj cu semne de intrebare dar care macar a avut o atitudine constanta, aparent de partea buna a istoriei incepand cu 24-II-2022 . Chiar nu le spune nimic romanasilor nostrii asocierea de actiune a Rareselului Neamului din Disapora cu tzoapa low-IQ din serviciul lui Javrov, mancatoarea de capsunele rotunde ca niste „cojones”, Zaharova ?
  Recapitulez cateva elemente din CV-ul de acoperit al acestui individ, grupate in doua etape cronologice :
  1. Captarea bunavointei celor care manifestau impotriva distrugerii justitiei de catre fortele ros-ciumate, in frunte cu PDSR. In felul acesta mizerabila televiziune, unde acum peroreaza trompete ale narativelor moscovite, si rusofilul auto-declarat Kuzmin Gusa au castigat o oarecare credibilitate pentru o vreme. Operatiunea de asociere cu #Rezist a fost partial reusita prin extinctia protestelor impotriva legislatiei anti-justitie, infiltrarea lui Raresel in conducerea PNL si racolarea unei bune parti a electoratului din diaspora la actualul USL-2 si la AUR, revenirea la carma PDSR, in locul corupt-suveranistilor lui Dragnea, a corupt-nastasienilor filo-rusi – un element esential in intelegerea seismului politic butonat la vedere de Palamida Voda in toamna lui 2021.
  2. Activitatea sa de cand este om politic vizibil si care s-a remarcat ca si inainte cu practicarea gargarei excesive. Astfel, a sustinut cu spume la gura inlocuirea lui Orban cu Catzu si apoi, dezicandu-se fara jena de ultimul, a aplaudat aducerea la sefia PNL a lui Mos Teaca, prietenul robotului fake „Ion”. Cu aceiasi cerbicie a sprijinit aducerea la putere a PDSR, fraierii crezand la vremea aceea ca „inteleptul” Palamida are informatii despre inceperea razboiului din est si atunci trebuie un guvern de uniune nationala. S-a vazut pana la urma ce guvern este : Ciuca – un ingramadit verbal, Dancu – ministrul apararii, ce oroare, propavaduia punctele de vedere favorabile Rusiei , etc..
  Incepand cu mijlocul anului trecut Batistuta a inceput sa faca pe suveranistul, cu accente critice agresive la adresa Europei si mai de curand incepe sa il muste de fund pe ministrul de externe roman intr-o buna sincronizare cu Zaharova. Acum aflam ca un cirac feminin din anturajul sau scuipa punctaj putinist.
  Sa speram de de data aceasta demersurile sale nu vor avea de succes. Lucru foarte posibil avand in vedere ca pentru armata orca catastrofal condusa si decimata in fiecare zi de SBU si armele moderne ale aliatilor occidentali (mai putin guvernul roman spre rusinea lui), Romania (urmatoarea tinta in planul criminal imperialist a lui Putin dupa cucerirea Ucrainei) a devenit un „Tipperary prea indepartat” ca sa parafrazez titlul unui film comunist abject si mincinos romanesc din anii ’70 (cu exceptia excelentei prestatii a marelui actor de origine elvetiana Forry Eterle).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.