Acasă Economie Lacomii Dăncilă şi Dragnea încep să alunge multinaţionalele. Prima companie care părăseşte...

Lacomii Dăncilă şi Dragnea încep să alunge multinaţionalele. Prima companie care părăseşte Teleormania

Măsurile haotice şi disperate luate de guvernul PSD-ALDE dau un semnal tot mai prost în mediul de afaceri. Recent, o companie germană a anunţat că renunţă să mai investească într-o fabrică auto la Craiova. Iar azi, în ziua în care guvernul Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu a anunţat adoptarea ordonanţei împotriva „lăcomiei”, un alt investitor german, aflat deja pe piaţa românească, a anunţat că-şi face bagajele.

Compania germană Gothaer, una dintre firmele de asigurări generale de top zece din România, a anunţat astăzi intenţia de a se retrage de pe piaţa locală ca urmare a refocusării pe piaţa germană.

Compania vorbeşte despre o „reaşezare ordonată” a operaţiunilor din România.

“Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani,  înregistrând  ritmuri  de  creştere  ridicată  a  volumelor  de  prime  şi  având  o  echipă  dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi  perspectivele  pentru  Gothaer  Asigurări  Reasigurări,  a  devenit  clar  faptul  că  aşteptările  iniţiale  ale  Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură„,  a spus Christopher Lohmann, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, într-un comunicat de presă citat de Ziarul Financiar.

Exact în urmă cu o săptămână, o altă compania germană – Wielpütz Automotive – a anunţat că nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum informase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. La ceremonia de lansare a proiectului, a participat cu mare pompă o altă pesedistă – Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Munci şi fost primar al Craiovei.
Decizia guvernului Dăncilă de a emite ordonanţa „lăcomiei fiscale” a creat deja şocuri în economie. Bursa de la Bucureşti s-a prăbuşit acum două zile, cu pierderi imense pentru multe companii româneşti şi străine. Toate analizele arată acum o scădere a economiei pe anul viitor, în special a pieţei imobiliare, urmare a scumpirii inevitabile a creditării din cauza taxelor impuse de guvern băncilor.
CITEŞTE ŞI:

Nemţii spun adio fabricii auto din Craiova. Olguţa Vasilescu rămâne cu promisiunile

Ședința de guvern – fără Iohannis! Preşedintele n-a mai venit să blocheze ordonanța haosului fiscal. E dezastru!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările