Lacomii Dăncilă şi Dragnea încep să alunge multinaţionalele. Prima companie care părăseşte Teleormania

0
11284

Măsurile haotice şi disperate luate de guvernul PSD-ALDE dau un semnal tot mai prost în mediul de afaceri. Recent, o companie germană a anunţat că renunţă să mai investească într-o fabrică auto la Craiova. Iar azi, în ziua în care guvernul Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu a anunţat adoptarea ordonanţei împotriva „lăcomiei”, un alt investitor german, aflat deja pe piaţa românească, a anunţat că-şi face bagajele.

Compania germană Gothaer, una dintre firmele de asigurări generale de top zece din România, a anunţat astăzi intenţia de a se retrage de pe piaţa locală ca urmare a refocusării pe piaţa germană.

Compania vorbeşte despre o „reaşezare ordonată” a operaţiunilor din România.

“Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani,  înregistrând  ritmuri  de  creştere  ridicată  a  volumelor  de  prime  şi  având  o  echipă  dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi  perspectivele  pentru  Gothaer  Asigurări  Reasigurări,  a  devenit  clar  faptul  că  aşteptările  iniţiale  ale  Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură„,  a spus Christopher Lohmann, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, într-un comunicat de presă citat de Ziarul Financiar.

Exact în urmă cu o săptămână, o altă compania germană – Wielpütz Automotive – a anunţat că nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum informase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. La ceremonia de lansare a proiectului, a participat cu mare pompă o altă pesedistă – Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Munci şi fost primar al Craiovei.
Decizia guvernului Dăncilă de a emite ordonanţa „lăcomiei fiscale” a creat deja şocuri în economie. Bursa de la Bucureşti s-a prăbuşit acum două zile, cu pierderi imense pentru multe companii româneşti şi străine. Toate analizele arată acum o scădere a economiei pe anul viitor, în special a pieţei imobiliare, urmare a scumpirii inevitabile a creditării din cauza taxelor impuse de guvern băncilor.
CITEŞTE ŞI:

Nemţii spun adio fabricii auto din Craiova. Olguţa Vasilescu rămâne cu promisiunile

Ședința de guvern – fără Iohannis! Preşedintele n-a mai venit să blocheze ordonanța haosului fiscal. E dezastru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here