sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăDezvăluiriLa 18 zile după ce a pierdut alegerile, Firea a autorizat demolarea...

La 18 zile după ce a pierdut alegerile, Firea a autorizat demolarea unei magnifice case de lângă Cișmigiu și construirea în loc a unui bloc de 7 etaje

-

Iată de ce trăgea de timp primărița Gabriela Firea, lungindu-și mandatul cu o lună după ce a pierdut alegerile: ca să mai facă niște șmenuri, cum ar fi eliberarea unor autorizații de mutilare a Capitalei! Administrația Firea, incluzând și majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, a făcut ravagii chiar și la 18 zile după ce candidata PSD a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar.

27 septembrie: Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, fiind învinsă clar (la 5 procente) de Nicușor Dan. Dar a rămas în fotoliul de primar și a încercat să amâne cât mai mult transferul de putere.

15 octombrie: Administrația Firea a dat autorizație de demolare pentru o superbă casă neoromânească din centrul Capitalei, de pe Strada Știrbei Vodă, nr. 132. În aceeași zi, Primăria Capitalei a dat și autorizație de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje, dezvăluie Hotnews.ro.

29 octombrie: După 32 de zile de la câștigarea alegerilor, Nicușor Dan a reușit, în sfârșit, să preia funcția de primar. În aceeași zi s-a constituit și noul Consiliu General, în care PSD nu mai are majoritate. Dar șmenuri precum cel din Știrbei Vodă 132 au apucat să fie făcute de Administrația Firea, chiar și în prelungiri!

- Advertisement -

Demolarea casei și construcția blocului, aprobate în aceeași zi

Potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei, beneficiarul autorizației este firma Aro Central Imobiliare. Reprezentanții Asociației Ecocivica susțin că frumoasa casă va fi demolată în acest weekend.

Strada Știrbei Vodă este zonă protejată și se află lângă Parcul Cișmigiu. Potrivit regulamentului zonei protejate, regimul ei de protecție este maxim: se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.

Sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existente: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu – preluarea diferențelor de înălțime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/ gabarit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu despre alegeri și vize: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

* Imagini zguduitoare: coadă de dricuri la morga din Craiova. Marți, 13 din cele 15 decese au fost asociate Covid-19

2 COMENTARII

  1. Daca este o zona protejata,cum sa nu poata fi oprita demolarea?Toate actiunile fostilor trebuiesc oprite,blocate si luate la puricat!!Doar daca nu exista vointa la noua administratie nu se poate face ceva,dar daca exista si se implica imediat,SE POATE!! LA TREABA,DOSARE PENTRU HOATA SI FIRMELE EI DE CASA SI APOI LA PUSCARIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -