L-au scăpat pe impostor! Dosarul privind certificatul de revoluționar al lui Ciolacu a fost clasat pentru că „fapta nu e prevăzută de legea penală”

8
1136
Marcel Ciolacu
Eroul Marcel: Ciolacu a jucat un rol determinat la revoluția care n-a existat în Buzău. Acum, DNA l-a „albit“ de orice acuzație

DNA a mai îngropat un dosar de politician aflat la putere – Marcel Ciolacu a rămas cu certificatul de luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989, deși în Buzău n-a fost revoluție. Procurorii anticorupție au clasat cazul, explicând că fapta nu e prevăzută în legea penală, scrie G4Media.ro. Asta, după ce astă-toamnă s-a ajuns ca Guvernul să fie dat în judecată pentru că nu voia să descretizeze dosarul de revoluționar al actualului președinte al PSD!

Dacă ne raportăm la definiția revoluției române, așa cum este ea trecută în lege, la Buzău n-a existat nicio revoluție. Pentru a se considera că o persoană poate cere statutul de revoluționar, trebuie ca respectivul trebuie să demonstreze că a jucat un rol activ împotriva regimului Ceaușescu până la ora 12.10 în data de 22 decembrie 1989.

În Buzău n-a mișcat nici musca până în seara zilei de 22 decembrie 1989. Unii oameni au ieșit totuși în stradă, dar DUPĂ fuga lui Ceaușescu, atunci când revoluția învinsese deja și regimul comunist căzuse.

Spre seară, soldații unităților militare din Buzău, agitați de valul dezinformărilor propagate de la TVR de oamenii lui Ion Iliescu, au început să se împuște între ei. În seara acelei zile și în noaptea care a urmat, militarii români din două unități militare despărțite de un cimitir au tras unii în alții cu tot armamentul din dotare, crezând că luptă cu teroriștii despre care li se vorbea de la București. Au murit 25 de buzoieni în acest măcel. Ulterior, această confuzie a stat la baza declarării Buzăului ca oraș-martir, deși acolo nu existase nicio manifestare anticeaușistă ori anticomunistă – ba dimpotrivă.

Printre profitorii acestei șmecherii s-a numărat și Marcel Ciolacu, care și-a scos – așa cum au făcut mulți alții în România – certificat de luptător cu rol determinant la revoluție.

Ciolacu pretinde azi că el ar fi fost cel care le-ar fi propus colegilor de la serviciu să meargă la Comitetul Județean de partid, dar în actele de la întocmirea Consiliului Frontului Salvării Naționale din Buzău numele președintelui PSD nu apare deloc.

În anii 1990, până să se lipească de teroristul Omar Haissam (pe atunci mare om de afaceri protejat de serviciile secrete) și să intre în PSD, Ciolacu a fost un vântură-lume prin Buzău. Obținerea certificatului de revoluționar l-a ajutat să „ciugulească“ un teren de un hectar de la statul român, pe care l-a și vândut dealtfel. Certificatul îi asigura și o indemnizație lunară.

În baza statutului de erou cu rol determinant în revoluția care n-a existat la Buzău, Ciolacu are dreptul și la o rentă de 6.000 de lei pe lună din partea statului român.

Anul trecut, în luna august, USR a cerut dosarul de revoluționar al lui Ciolacu. Dar Guvernul Ciucă , prin Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist (SSRML), a secretizat pur și simplu datele!

Nici reclamația la DNA n-a avut mai mult succes. Procurorii s-au spălat pe mâini, transmițând că „în cauza disjunsă din dosarul la care faceți referire, la data de 17 martie 2023, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării în conformitate cu prevederile Art. 16, lit. B, teza I din Codul de Procedură Penală“. Adică partea care menționează că „fapta nu este prevăzută de legea penală“.

Dosarul fusese oricum in rem, dacă procurorii DNA ar fi trebuit să cerceteze faptele, nu persoane. Acesta este primul pas într-un dosar, pentru că după ce se identifică făptașii se trece de la cercetarea in rem la cercetarea in personam. DNA nu s-a mai ostenit până acolo, lichidând rapid dosarul unui politician bine conectat la sistem și care acum se află la putere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, abject: dacă-i punem pe „speciali” să muncească până la 65 de ani, s-ar depopula Justiția, Armata și Serviciile! Coaliția PSD-PNL a decis: nu va reforma pensiile speciale chiar dacă pierdem miliardele PNRR

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Ungurii lui Viktor Orban s-au făcut de râsul Europei: au mințit că UEFA le-ar fi aprobat folosirea hărții revizioniste a Ungariei Mari la meciurile de fotbal!

8 COMENTARII

  1. Va rog, nu disperați! Așteptați sa fie debarcat impostorul de la butoane și o sa vedeți cum va fi cautat la dosare. Avem exemplul Basescu-Petrov.
    Cum a plecat de la Cotroceni, cum s-a găsit unul sa „arate” o copertă de dosar pe undeva. Asa și cu neica-nimeni asta. S-o găsi un „pretin” sa îl îngroape … Timpul le rezolva pe toate, sa nu uitați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here