Klaus Iohannis, triumfător: „Rezolvat! Azi a câștigat România. A început procesul numit «Intrarea în istorie a PSD»”

3
1091

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mâine va chema partidele la prima rundă de consultări și a precizat că, în opinia sa, alegerile parlamentare anticipate reprezintă cea mai bună soluție.

Șeful statului și-a început declarația de presă, de la Palatul Cotroceni, printr-un cuvânt care-i trăda satisfacția: „Rezolvat!”. El și-a exprimat speranța că PSD va deveni în curând o tristă amintire.

 • „Rezolvat! Azi a câștigat România. Votul românilor, dat pe 26 mai la referendum, a fost întru-totul și pe deplin respectat.”
 • „Căderea Guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui guvern.”
 • „Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai, de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește «Intrarea în istorie a PSD».”
 • „Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efortul liderilor și parlamentarilor de a găsi susținere și sprijin pentru reușita unui demers absolut necesar pentru România.”
 • „Felicit totodată și celelalte partide de opoziție, care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern PSD-ist eșuat și derutat.”
 • „Românii au cerut căderea Guvernului PSD. Românii au cerut oprirea distrugerii Justiției și stoparea amnistiei și grațierii. Românii au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea de țării noastre de UE. Bilanțul de astăzi vorbește de la sine: am reușit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime și să blocăm dezastrul PSD.”
 • „Mă bucur că rațiunea a prevalat și la nivelul Parlamentului s-a conturat o Opoziție care, în pofida viziunilor și orientărilor politice diferite, s-a implicat și a arătat că poate lucra împreună pentru a da jos acest Guvern dezastruos.”
 • „Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută.”
 • „Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11, pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern.”
 • „Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea.”
 • „Cea mai bună soluție, pentru redarea legitimității Parlamentului, este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta însă nu se poate face decât dacă există consens al formațiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor voi constata în ce măsură există un astfel de consens și care e cea mai bună variantă pentru bunul-mers al României în perioada imediat următoare.”
 • „Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluții constituționale, pentru ca Românii să fie cât mai puțin afectați de efectele acestei perioade post-moțiune.”
 • „Sunt chestiuni care necesită o rezolvare urgentă. România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, trebuie ca în cel mai scurt timp să facem o nominalizare de comisar european care să respecte standardele de profesionalism și credibilitate cerute de partenerii noștri din UE.”
 • „Suntem aproape în pragul alegerilor prezidențiale și avem responsabilitatea să asigurăm desfășurarea lor corectă și organizarea în cele mai bune condiții, inclusiv pentru românii din diaspora.”
 • „Sunt, așadar, probleme care nu suportă nicio amânare. Voi lua o decizie cu respectarea Constituției și având în vedere că, indiferent de opțiunea aleasă, să fie asigurată stabilitatea României.”
 • „Faptul că moțiunea de cenzură a trecut reprezintă o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea, este esențial ca românii să iasă în număr mare, cât mai mare la vot, pentru că într-o democrație votul la prezidențiale, la alegerile locale și parlamentare este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victorie uriașă a României împotriva Hoției: moțiunea Opoziției a avut succes! Guvernul a căzut, Dăncilă și PSD sunt la coșul de gunoi!

* Orban: ”Coșmarul a încetat!”. Barna: ”Nu am votat anti-Dăncilă ca să vină Ponta la putere”. Ce vor face PNL, USR și PMP, după PSD

Noaptea marilor vânzări. Mulți PSD-iști au simulat „trădarea” pentru a obține avantaje enorme. Prețul unui vot a ajuns la un milion de euro. Din bani publici!

PSD-istul „trădător” Sorin Bota a înșelat până la capăt: s-a făcut că votează moțiunea, dar a plecat cu bilele în palmă! I-a fost promisă șefia ASF

VIDEO. Aplauze din Opoziție când au votat deputatul PNL și senatorul PMP cu probleme grave de sănătate

VIDEO. Deputatul Găină, avertizat în stil mafiot de ministrul Daea: „Să nu murdărească mâna nașului! Nu trebuie să-i explic, el trebuie să înțeleagă!”

Mesajul pușcăriașului Dragnea către PSD-iști, transmis prin lacheul Codrin: „Susțineți Guvernul! Cu toate forțele!”

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Pușcărie pentru ministrul care l-a ajutat pe Cumpănașu să fure 1.000.000 de lei! Actorul PSD-ist George Ivașcu e omul Gabrielei Firea

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

3 COMENTARII

 1. Mesajul lui Hades Olivian Simion

  În 1989 am plâns puțin. Nicolae pleca.
  În 1990 am visat puțin cu FSN. Mi-a plăcut Ion Iliescu și lupta cu inflația a minerilor.
  Apoi am adus la putere Dreapta și PNȚCD. Visam o țară bună, frumoasă ca soarele.

  De atunci tot mai sper că Petre Țuțea nu m-a urât cât l-am iubit pe Emil Cioran.

  Corneliu Coposu… sunt un om drept.

 2. Voi – toti ziaristii demni de acest nume – ar trebui sa faceti lobby ideii de eliminare (prin Justitie) al cancerului numit PSD. Altfel ne pomenim iar si iar cu borfasii si criminalii inapoi la guvernare (ticalosi si slabi de minte sunt destui in Romania care sa-i voteze din nou).

 3. In… (FOARTE !) SCURT TIMP, vom avea… (CEL PUTIN !) TREI (3 !) P.S.D.-uri: „BARONII” (Oprisan, Stanescu, Stroe, FIREA s.a.m.d.)… vor lua Puterea TOTALA (!) in ACTUALUL (!) P.S.D., ceata… „DRAGNISTA” (Dancila, Fifor, Teodorovici, Cuc, Breaz, Plumb etc) isi vor face… PROPIUL (!) partid (caci… NU VOR MAI AVEA LOC in… NOUL – Sic ! – P.S.D., iar la Ponta in partid… NU au ce cauta !), iar „Pro-România” va… mai inghiti o NOUA turma de pesedisti (sefi de organizatii, primari si consilieri-locali, presedinti de Consilii Judetene si consilieri-judeteni, PARLAMENTARI: vor deveni, posibil/PROBABIL-chiar, grupul politic… cel mai numeros din Parlament !)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here