Moștenirea Firea: i-a făcut șefului spitalelor din București contract nelimitat, ca să nu poată fi schimbat din funcție. “N-am mai văzut așa ceva!”

1
5436
Gabriela Firea (centru) i-a făcut lui Vasile Apostol (dreapta) contract pe termen nelimitat la șefia ASSMB, deși el fusese numit doar interimar

Gabriela Firea, fosta primăriță a Bucureștiului, lasă în urmă o administrație ca un câmp minat, înțesată de pile și clientelă de partid înfiptă în posturi-cheie și care este foarte greu de dislocat. Vasile Apostol, omul PSD adus de la Dâmbovița de Firea și numit șef interimar al ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), a primit contract de muncă pe termen nelimitat, ca să fie cât mai greu de schimbat din funcție. S-a ajuns astfel la o situație aberantă: șeful ASSMB este unul temporar, până la organizarea unui concurs care să desemneze un conducător cu drepturi depline, dar în același timp beneficiază de un contract pe termen nelimitat!

Lavinia Coțofană, fosta directoare juridică a ASSMB demisă anul trecut pentru că a denunțat la DNA jaful făcut de oamenii PSD la Spitalul Gomoiu, a mărturisit pentru Libertatea că “n-am mai văzut așa ceva. E inadmisibil!”.

Vasile Apostol, tartorul PSD al spitalelor bucureștene aflate în subordinea Primăriei, a fost plasat de Firea în funcție fără concurs, iar în contract nu i-a fost fixat un termen până la care ocupă postul. Fosta șefă a departamentului juridic al ASSMB a afirmat pentru Libertatea: “Prin numirea lui Apostol ca director, numire fără termen, se eludează dispozițiile legale. Nu am văzut niciodată așa ceva, am crezut că i s-a prelungit în vară! E inadmisibil un termen incert, la bunul plac al conducătorului instituției, cu atât mai mult cu cât numirea nu a fost urmată de un concurs. E unanim acceptat, inclusiv la numirile șefilor din instanțe, că numirile nu pot fi decât temporare, iar termenul maxim al numirii, stipulat“.

Cutuma era ca astfel de mandate să fie semnate pe câte 6 luni, urmând a fi reînnoite dacă respectivul manager corespundea exigențelor.

Vasile Apostol a fost numit șef la ASSMB în ianuarie 2020 și și-a anunțat deja subalternii, după o întâlnire cu noul primar Nicușor Dan, că a fost reconfirmat și că va rămâne în funcție cel puțin încă 6 luni.

Directorul pus de Firea a dat de înțeles același lucru și pentru Libertatea: “În lipsa unei decizii de revocare, împreună cu colegii mei, îmi fac treaba”. Declarația pare să confirme că Nicușor Dan, atât de vocal în timpul campaniei electorale împotriva “caracatiței PSD” din administrație, l-a “reevaluat” pe Vasile Apostol.

Șeful ASSMB este cel care, anul trecut, a alocat 1.000.000 de euro din bugetul instituției pentru o campanie de publicitate unde i se aduceau elogii mascate primăriței Gabriela Firea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Jigodia ordinara de firea, cine stie la cate hotii sunt parte, ea si dobitocul plantat in varful ASSMB. Nu una, ci 10 sarme-n … am sa-i urez de Craciun jivinei psdiste firea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.