Klaus Iohannis după tragedia de la Constanța: „Sunt îngrozit! Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”

4
5330
Klaus Iohannis

Aflat la Aachen, în Germania, unde mâine va primi Premiul internațional „Carol cel Mare” (cu întârziere de un an, din cauza pandemiei), președintele Klaus Iohannis a transmis o declarație de presă după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață”, își începe Klaus Iohannis mesajul către națiune.

„Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de Covid-19”, scrie președintele României.

„Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, mai constată Klaus Iohannis, care e președinte al României de aproape 7 ani.

În incendiul de vineri dimineața, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, 7 din cei 10 pacienți Covid-19 de la Secția de Terapie Intensivă (aflată la etajul 1) au murit. Unul singur a supraviețuit.

Declarație de presă a Președintelui României, Klaus Iohannis, în urma incendiului produs la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de Covid-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor.

Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară. În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța. Totodată, este imperativ ca, în toate secțiile cu pacienți Covid-19 și mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare.

În același timp, pe termen mediu și lung, trebuie găsite urgent spații noi pentru a crea secții de terapie intensivă care să ofere condiții optime de siguranță cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă și tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceste importante fonduri europene pe care am reușit să le obținem pentru România constituie una dintre soluțiile cele mai importante pentru a asigura condiții de siguranță pentru medici și pacienți.

1 octombrie 2021″

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

4 COMENTARII

  1. Iohannis, ai pacalit pe toti cei care te-au votat, geaca rosie din Ianuarie 2017 s-a dovedit a fi doar un element de recuzita si nimic mai mult… Romania nu are cum sa fie altceva decat un stat esuat cand e condusa de politicieni ratati precum tine, Supermenica, analfabetii PSD, ultrasii AUR, etc.

    #NUAvemPresedinte
    #USLexista
    #HalalPNL

  2. Statul roman,adica TU SI CUTULACHELE TAU,ati declarat ca ati invins pandemia ,inainte de a se vaccina,ca in Danemarca,sau Portugalia ,Spania ,Italia,Germania,cel putin 70% din cetateni!!!DE ACEEA NU S-AU MAI VACCINAT CEI CARE ORICUM NU VROIAU SI NICI NU PURTAU MASCA! Toata vara cutu si cu „maria ta,”v-ati luptat NU sa convingeti oamenii sa se vaccineze,ci sa-l dati jos pe Orban!NOI AM FOST INGROZITI DE CE VA POATE MINTEA DIABOLICA!!Acum cautati tapi ispasitori ,nimeni din echipa cutu nu e responsabil de nimic!!CUM SA DECLARI PANDEMIA INVINSA ,CU 20% PERSOANE VACCINATE IN INTREAGA TARA???NU ATI FOST INGROZIT DELOC CAND CUTU A DECLARAT INEPTIA ASTA?IPOCRIZIE SI CINISM FARA LIMITE!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here