Comisia Europeană anunță că toate cele 27 de țări din UE pot începe vaccinarea anti-Covid pe 27 decembrie

0
1248

Campania de vaccinare anti-Covid va putea începe oficial, simultan în toate țările membre UE, începând cu 27 decembrie, a anunțat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va autoriza vaccinul BioNTech/Pfizer pe 21 decembrie, cu 8 zile mai devreme decât era stabilit, după ce campaniile de imunizare în masă au început deja în SUA, Marea Britanie și Canada.

Atât Ursula von der Leyen, cât și Mararitis Schinas (vicepreședintele Comisiei Europene) au vorbit despre acest eveniment major ca despre “un cadou de Crăciun pentru toți cetățenii continentului nostru”.

Marea Britanie, SUA și Canada au “furat” startul. În replică, 8 state europene a anunțat că-și vor sincroniza campaniile de vaccinare

Lucrurile s-au precipitat după ce țările anglo-saxone au “furat” startul și au început deja vaccinarea de săptămâna trecută. Agenția Europeană a medicamentului a devansat data la care urma să autorizeze oficial vaccinul.

Apoi, Comisia Europeană a anunțat că va lucra “cu viteză supersonică” pentru a aproba utilizarea serului în UE. Procedurile care, în mod normal, durează două luni, în acest caz se vor scurta la două zile, a spus Margaritis Schinas.

Opt țări occidentale – Italia, Germania, Franța, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Elveția (ultimul, stat asociat UE) – au informat marți că vor lansa simultan și coordonat programele de vaccinare a populației.

În paralel, Uniunea Europeană va lansa o campanie de informare a publicului. Liderii Comisiei Europene se arată dispuși să pună personal umărul la convingerea celor bănuitori și reticenți.

România, codașă la disponibilitatea oamenilor de a se imuniza. 38,6% spun că nu se vor vaccina cu niciun chip

În România, conform ultimului sondaj efectuat de Barometrul pentru Sănătate Publică, doar 21,8% dintre locuitori s-ar vaccina anti-Covid.

Conspirațiile sunt la mare preț, iar medicii români din străinătate care au apucat să anunțe pe rețelele sociale că s-au vaccinat anti-Covid au fost făcuți deja albie de porci.

38,6% dintre români spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă și în nicio situație. Mulți cred că există două tipuri de vaccin, unele bune cu care vor fi injectați politicienii și afaceriștii, și altele proaste, pentru restul populației. Foarte mulți se tem de efectele secundare și, alimentați inclusiv de doctori conspiraționiști precum Monica Pop (directorul Spitalului ORL), se tem că, după o perioadă, vor face boli grave.

Sunt destui care încă mai cred teoria lansată de propaganda rusă, conform căreia vaccinul anti-Covid are de fapt un CIP și că, după ce ne va fi injectat în corp, vom fi teleghidați prin antenele 5G!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here