Israelul a pătruns adânc în Fâșia Gaza și înregistrează progrese semnificative, în pofida campaniei antisemite furibunde dusă de mișcările de stânga în Occident

0
635
Trupele israeliene pătrund în Fâșia Gaza din 3 direcții, dar partea cea mai grea a operațiunii abia urmează, când vor începe luptele în aglomerările urbane

Israelul își vede de planul care vizează distrugerea teroriștilor Hamas din Fâșia Gaza și e pe cale să-și atingă prima parte a obiectivelor în pofida presiunilor exercitate de minoritățile musulmane și mișcările de stânga din Occident. Este vorba nu doar de lichidarea a zeci de comandanți ai teroriștilor care au atacat pe 7 octombrie Israelul, dar și de încercuirea principalelor forțe ale Hamas în partea de nord a Fâșiei Gaza.

Ultimele informații arată că trupele israeliene au pătruns la sol adânc în Fâșia Gaza, dinspre est spre vest, și sunt foarte aproape să ajungă la malul Mării Mediterane, ceea ce înseamnă că partea de nord a teritoriului – unde se află tunelurile subterane, armamentul Hamas și cea mai mare parte a membrilor grupării teroriste – va fi încercuită.

De asemenea, există pătrunderi ale trupelor israeliene dinspre nord spre sud și dinspre nord-est spre sud-vest.

Pentru Hamas, cea mai periculoasă ofensivă a israelienilor e cea dinspre est spre vest, dar șansele să se opună sunt minime, pentru că acolo trupele israeliene înaintează în câmp deschis. Sunt puține așezări și teroriștii nu se pot ascunde și nici folosi scuturi umane din comunitățile civile.

Contul War Mapper, care prezintă situația din 31 octombrie, notează: „Avansul Israelului în Gaza continuă de-a lungul a trei rute principale de atac, trecând acum prin zonele construite de-a lungul coastei de la nord de orașul Gaza. De asemenea, au intrat în Beit Hanoun dinspre nord-est, în urma unor confruntări intense. Cea mai notabilă mișcare este la sud de orașul Gaza, unde IDF (armata israeliană – n. red.) a traversat drumul Salah Al Deen și progresează spre linia de coastă”.

Deși rezultatul luptei este previzibil, dacă Israelul își va urmări până la capăt planul, totuși finalul bătăliei e încă foarte departe. Pentru a lichida total gruparea Hamas – obiectivul final al Israelului –, armata trebuie să se angajeze în lupte de stradă în aglomerările urbane. Acest lucru va însemna pierderi însemnate pentru israelieni, lucru pe care aceștia vor să-l evite pe cât posibil.

Estimări preliminare, înainte de începerea atacului la sol asupra Fâșiei Gaza, vorbeau de circa 1.000 de morți și 10.000 de răniți de așteptat în tabăra israeliană. Se anticipa că Hamas va pierde cam jumătate din numărul total de teroriști – aproximativ 20.000 din 40.000.

Singura șansă a Hamas ca să supraviețuiască vine din exterior. Minoritățile musulmane, grupările de stânga – inclusiv din presă – și diverși politicieni fac presiuni ca Israelul să oprească ofensiva. Aceasta pare să fi fost, de fapt, strategia teroriștilor încă de la început. După atacul lansat pe 7 octombrie, în Occident s-a declanșat o vastă operațiune antisemită, cu manifestații (uneori violente) și atacuri în presă. Se cere încetarea „genocidului” împotriva palestinienilor și suspendarea operațiunilor militare din motive umanitare. Nimeni nu cere însă Hamas să capituleze, să predea armele și să înceteze atacurile asupra Israelului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here