luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsÎPS Teodosie se agață cu ghearele de catedra Universității Ovidius. Scos la...

ÎPS Teodosie se agață cu ghearele de catedra Universității Ovidius. Scos la pensie pentru că a făcut 65 de ani, arhiepiscopul a dat în judecată instituția

-

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul ortodox al Tomisului și Constanței, este protagonistul unui nou episod penibil: refuză să se pensioneze de la Facultatea de Teologie din Universitatea Ovidius. Instituția nu i-a mai prelungit contractul după 65 de ani, scoțându-l la pensie. Teodosie a dat însă în judecată universitatea, scrie G4Media.

Senatul Universității „Ovidius“ din Constanța a decis ca toate cadrele didactice care împlinesc 65 de ani să iasă la pensie. Arhiepiscopul Teodosie a împlinit vârsta încă din 20 decembrie 2020, scrie Info Sud-Est. Conducerea instituției de învățământ a transmis sec că „și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii“.

Protagonist al unor scandaluri de proporții cu doctorate plagiate, ÎPS Teodosie nu vrea acum să se dea dus de la catedra universitară. Arhiepiscopia a comunicat Info Sud-Est că Teodosie a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare „la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral“.

Teodosie a fost decanul Facultății de Teologie timp de 14 ani, în intervalul 2002-2016.

- Advertisement -

Dan Mihăescu, purtător de cuvânt al Universității Ovidius, a confirmat că prelatul încearcă în instanță să-și prelungească șederea ca profesor: „ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea Ovidius din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* La 7 zile după ce s-a măritat cu Toni Iuruc, Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Darren Cahill

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -