Directorul Moderna: pandemia se va încheia în 2022. „Vor fi suficiente vaccinuri pentru toată omenirea. Vom ajunge într-o situaţie similară gripei“

1
4491
Stephane Bancel, directorul Moderna, spune că pandemia se va încheia în toamna anului viitor, urmând ca boala Covid să se transforme într-o nouă gripă

Pandemia de Covid se va încheia în a doua jumătate a anului 2022, a declarat joi Stephane Bancel, directorul general al Moderna Inc, una din companiile care produc vaccinurile împotriva Sars-CoV-2. Bancel afirmă, citat de Reuters, că până atunci vor fi suficiente doze pentru toată omenirea, iar Covid se va transforma într-un fel de gripă – cine vrea, se vaccinează și trece iarna fără probleme, cine nu, riscă îmbolnăvirea și internarea în spital.

În curând, vaccinarea va fi disponibilă și pentru copii, afirmă directorul gigantului farma. Acesta spune că se așteaptă ca guvernele lumii să aprobe vaccinarea cu a treia doză pentru persoanele deja vaccinate la începutul acestui an. A treia doză va avea o compoziție similară primelor două, deoarece Moderna n-a avut timpul necesar s-o modifice.

Directorul Moderna a menționat: „În prezent, testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm, de asemenea, o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care, potrivit cercetărilor, este posibilă“.

El a adăugat, într-un interviu pentru ziarul elvețian Neue Zuercher Zeitung: „Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie. (…) Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital“.

Întrebat direct de reporter dacă asta înseamnă revenirea vieții la normal în toamna lui 2022, Stephane Bancel a răspuns: „Peste un an începând de astăzi. Cred că da“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* La 7 zile după ce s-a măritat cu Toni Iuruc, Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Darren Cahill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here