Iohannis, sărutul morții pentru Lia Savonea: „Justiția trebuie să se despartă de politică!”

3
6587
Lia Savonea
Judecătoarea Lia Savonea va părăsi poziția de șef al CSM după alegerile de azi, de numele său legându-se una dintre cele mai negre perioade pentru justiție

Președintele Klaus Iohannis a participat la cea mai importantă ședință CSM a anului, cea în care va fi ales noul președinte al instituției pentru un mandat de un an.

Lia Savonea părăsește șefia CSM, dar marea miză era ca noul președinte să facă parte din cercul ei de influență. Există șanse importante să nu se întâmple acest lucru, votul decisiv îl va avea Cătălin Predoiu, ministrul justiției.

În cadrul ședinței prezidate de Klaus Iohannis, judecătoarea Gabriela Baltag, un magistrat apropiat de grupul Dan Voiculescu, l-a atacat pe șeful statului, acuzând că justiția e subiect de campanie electorală.

„Justiția e subiect de campanie electorală de prea multă vreme, ne-am întrebat ce ar face politicienii dacă nu ar mai exista justitia. Probabil că nu ar mai fi politicieni. Să vă gândiți la cetățeni, la impactul unor intervenții oculte, de natura protocoalelor secrete. Aș vrea ca președintele țării să vorbească deschis despre aceste lucruri și sper că o veți face pentru că este o realitate și trebuie să ne gândim dacă vom mai permite vreodată ca justiția să fie supusă serviciilor secrete”, a spus Gabriela Baltag, citată de Ziare.com.

Iohannis nu a părut a fi pus în dificultat de această abordare tipică pentru Antena 3, spunând că nu mai e în campanie electorală și crede că sistemul de justiție trebuie să se desprindă de politic.

„Eu nu mai sunt în campanie și vă spun părerea mea, acea etapă cu protocoalele s-a încheiat demult și voi veghea să nu se mai întoarcă. Și intrarea cu bocancii în justiție s-a terminat. Toți actorii implicați, nu doar politicienii, ci și CSM, să își asume rolul pentru partea de care răspund în fața românilor. În România normală judecătorii judecă drept, justiția e independentă și își face treaba fără să fie comentată în varii situații politice. Impreună, acum, chiar avem șansa să realizăm aceste lucruri și mă bazez mult pe dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis, citat de Ziare.com.

Președintele prin răspunsul dat anunță că judecătorii trebuie să-și asume rolul din societate și să nu se mai lase manipulați de politicieni. Ioahnnis a spus că vremea protocoalelor a apus, dar a apus și intrarea cu bocancii în justiție, fărcând o referire la comportamentul lui Dragnea și al PSD din ultimii trei ani.

Lia Savonea, ca președinte CSM, a fost reprezentanta lui Liviu Dragnea în sistemul de justiție. Ea face parte din cercul creat de Cătălin Voicu, un fost apropiat al lui Ion Iliescu, care controla la un moment dat mai mulți magistrați de la Curtea Supremă și Curtea de Apel București. Lia Savonea a fost președinte al Curții de Apel București.

Acest cerc de magistrați ai PSD a fost preluat de Liviu dragnea imediat după ce a câștigat alegerile și prin intermediul lor a încercat să preia controlul asupra sistemului de justiție.

Pentru noul mandat de șef al CSM lupta se dă între judecătoarea Nicoleta Margareta Tinț, o apropiată a Liei Savonea și Mihai Bălan, judecător din Timișoara. Prezența lui Klaus Iohannis la CSM și influența sa vor fi decisive pentru viitorul sistemului de justiție din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea încearcă marea cu degetul: vrea să fie cu Irina de Crăciun. Slabe speranțe!

* Două banane au fost vândute pentru 240.000 de dolari! Povestea din spatele operei de artă

* Cercetătorii englezi au anunțat: „Cancerul a fost vindecat!”

* Arafat amenință că pleacă din România! Vela de la Interne abia așteaptă: “nu e centrul universului”

* Criza din Ucraina! Putin, față în față cu Europa. Va face pași înapoi?

* Antisemitul Trump își dă arama pe față! A spus despre evrei că sunt “criminali brutali”

* Prima condamnare în conspirația șefilor Academiei de Poliție de-a ucide un jurnalist de investigație

* Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria Bucureștiului. Alianța USR-PLUS va avea candidat comun

* Românii, pe primul loc în Europa, la banii dați pe mâncare. O treime din ce câștigă se duce la supermarket

* Firea e pusă pe harță! Se ia și de Iohannis după ce l-a bălăcărit pe Orban

* Ciolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

* Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

 

3 COMENTARII

  1. Pana in momentul de fata, judecatoarea tint, o alta fata a savonierei psdiste, a inregistrat doua runde de vot la paritate de 9-9, si-un vot nul. Sa vedem ce fac mai departe, anuntasera ca reiau votul de la ora 14, am intrat pe situl CSM sa urmaresc live sedinta reluata, insa nu se transmite, probabil se iau de par savonierele cu ceilalti, care se opun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here