miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsIliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui...

Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

-

Fostul preşedinte Ion Iliescu a acordat un interviu agenţiei de presă ruse TASS, după o lungă perioadă în care nu a mai fost prezent în viața publică de la Bucureşti. 

El el și-a exprimat speranţa că politicienii români vor înţelege importanţa normalizării relaţiilor cu Rusia, conform Digi 24.

Întrebat cum evaluează starea actuală a relaţiilor bilaterale şi cum ar trebui să arate, de fapt, aceste relaţii?, Ion Iliescu spune că, astăzi, relaţiile dintre România şi Rusia nu pot fi numite normale după niciun criteriu, iar politicienii români ar trebui să înţeleagă importanţa normalizării relaţiilor cu Rusia, notează Digi24.

„Relaţiile dintre România şi Rusia nu pot fi considerate normale după niciun criteriu. Vreau să subliniez că viaţa în umbra imperiului nu este convenabilă pentru ţări precum România şi nu toate amintirile istorice sunt plăcute…Sper că politicienii români vor înţelege că normalizarea relaţiilor cu Rusia, pe lângă comerţ şi schimburi culturale, va extinde abilitatea României de a participa la rezolvarea problemelor în ţările vecine, inclusiv în Moldova şi Ucraina, unde, bineînţeles, are interese”, spune fostul preşedinte.

- Advertisement -

El afirmă că normalitatea în relaţiile româno-ruse reprezintă respectarea reciprocă, recunoaşterea legitimităţii intereselor celeilalte părţi, dacă acestea se află în limitele permise de comunitatea internaţională.

Autorul interviului, Nikolai Morozov, precizează că fostul preşedinte, ajuns la 89 de ani, nu mai are ieşiri publice, a cerut urna mobilă la ultimele alegeri, nu mai acordă interviuri, dar „pentru corespondentul TASS, Iliescu a făcut o excepţie”.

Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în Dosarul Revoluției, fiind judecat pentru crime împotriva umanității. El a fost acuzat public în mai multe rânduri că a fost agent sovietic, iar venirea sa la putere în decembrie 1989 ar fi fost ghidată de Gorbaciov și de serviciile de informații ale Moscovei.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* DEZVĂLUIRI. La două luni după 10 august, găzarii-șefi Cucoș și Sindile au fost felicitați de Radu Duda la Palatul Elisabeta

* VIDEO. Un nebun a pus benzină pe o vecină de 83 de ani și i-a dat foc. „Vrăjitoarea asta bătrână… Așa trebuie la vrăjitoare!”

* Cumpănașu, executat silit pentru inundarea unui apartament. În loc să schimbe țevile, escrocul strângea apa cu ligheanul! Instanța l-a obligat să plătească reparații de 34.094 de lei

* Nicușor Dan, primul pas în bătălia cu Firea! Va candida la Primăria Capitalei susținut de USR

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -