VIDEO. Asta chiar e apocalipsa încălzirii globale! Cascada Victoria aproape a secat. Imagini uluitoare, cu și fără apă

1
2219

Cascada Victoria, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Africii, aproape a secat, ca urmare a celei mai grave secete din ultimul secol cu care se confruntă această regiune, transmite The Guardian.

Seceta severă din regiune, care a alimentat temerile legate de efectele schimbărilor climatice, a provocat scăderea nivelului apelor râului Zambezi la cote „fără precedent”.

Cascada a fost afectată vizibil. Iată două imagini luate din același unghi: din comparația lor se poate observa diferența dintre cum arăta Cascada Victoria înainte și după secetă.

„Anii trecuți, în timpul sezonului seceteos, apele râului mai scădeau, dar nu la nivelul de acum. E prima oară când văd așa ceva. Și ne afectează direct – nu mai vin așa mulți turiști”, a declarat un vânzător de suveniruri din Livingstone, Zambia.

VIDEO: Imagini magnifice: cascada Victoria cu debit normal

În această regiune, 45 de milioane de oameni suferă în prezent din cauza lipsei apei și a culturilor agricole afectate de secetă.

Zimbabwe și Zambia, țările la granița cărora se află Cascada Victoria, se confruntă cu o serie de pene și întreruperi de curent. Cauza: producția de energie electrică este redusă, ca urmare a scăderii debitului apelor, din cauza secetei.

În Africa australă, în prezent, este vară.

FOTO: Poziționarea pe hartă a Cascadei Victoria

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ministrul Cîțu acuză cu documente: Dăncilă și Teodorovici știau că deficitul va depăși 4%! Au mințit tot timpul, au ascuns găurile din buget

DNA dă iama în Mafia PSD din Banat, care colecta șpăgile din vămi. Un deputat a fost ridicat din sediul partidului

1 COMENTARIU

  1. Si de ce conectati seceta cu incalzirea globala? Ca asa e la moda? Orice se intimpla in natura acum se pune pe seama incalzirii globale.
    In 100 de ani a crescut temperatura medie cu 0,5 grade. Fata de cind era apa in Victoria probabil ca a crescut temperatura medie cu 0,03 grade. E o seceta si atit. Repede stiri de senzatie cu apocalipsa climei.
    Oscilatiile astea de temperatura, glaciatiuni/perioade calde, sunt normale pe planeta chiar daca noua nu ne place. Sunt la fel de normale ca iarna/vara. E stupid sa incerci sa impiedici venirea iernii, nu vi se pare? Pina pe la 1800 a fost in Europa ceea ce se numeste „mica glaciatiune” si a durat vreo 300 de ani. Cine a provocat-o? Unii se folosesc de asta ca sa mai bage niste impozite, dar asta e alta discutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here