vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsCercetătorii britanici au anunțat: "Cancerul a fost vindecat!"

Cercetătorii britanici au anunțat: „Cancerul a fost vindecat!”

-

Au fost înregistrate progrese majore în ceea ce privește extinderea vieții persoanelor care au cancer, iar oamenii de știință ar trebui să se axeze pe ajutare lor, mai degrabă decât pe găsirea unei vindecări absolute a bolii, au spus specialiștii, citați de cotidianul britanic „The Times”, într-un articol care anunță ca „maladia a fost vindecată”.

Cercetătorii au spus că vânătoarea pentru o cură riscă să depășească progresele, ceea ce însemna că această maladie a devenit pentru mulți o boală gestonabilă pe termen lung. Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) a solicitat o atenție sporită asupra medicamentelor care împiedică evoluția cancerului la un pacient, oferind celor cu forme avansate ale bolii o viață „mult mai lungă și mai bună”.

Acesta a spus că publicul nu știe într-o mare măsură că pacienții care au cancer se confruntă acum cu perspective „mult mai optimiste” decât înainte.

Ce s-a schimbat în mod semnificativ?
1. Proporția celor care trăiesc cel puțin zece ani după diagnosticarea cu cancer s-a dublat în ultimii 40 de ani, de la 24 % în anii ’70 la aproximativ 50% în acest deceniu.
2. Rata de deces cauzată de cancer în ultimii 30 de ani a scăzut cu 25%, în ciuda faptului că numărul total de cazuri de noi îmbolnăviri a crescut cu 11% în aceeași perioadă de timp.
3. Durata medie de supraviețuire după diagnostic a crescut de la cinci la zece ani între 2006 și 2011, ultimul an pentru care există date.
Un sondaj realizat de YouGov a arătat că doar 28 la sută dintre oameni cred că maladia cancerului este o boală care ar putea fi controlată pe termen lung. Doar 26 la sută au considerat că „s-au înregistrat progrese majore” în combaterea cancerului.

ICR, un institut de cercetare al UCL (University College from London), a concluzionat: „Concentrarea puternică a publicului pe  ‘vindecare a cancerului’ maschează progresul dramatic în extinderea vieții pacienților cu cancer avansat și transformarea acestei boli într-una care poate fi gestionată pe termen foarte lung”.

- Advertisement -

Paul Workman, directorul executiv al ICR, a declarat: „Acesta este un mesaj de speranță. Cifrele sunt deja mult mai optimiste decât au fost înainte și trebuie să-i facem pe toți să înțeleagă asta. Oamenii din domeniul cercetării și al profesioniștilor din domeniul sănătății trebuie să scoată mesajul că ratele de vindecare se îmbunătățesc, supraviețuirea de zece ani s-a dublat și, chiar și în cazul în care pacienții au cancer avansat, care nu poate fi vindecat, pot avea o viață de calitate mulți ani.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Arafat amenință că pleacă din România! Vela de la Interne abia așteaptă: “nu e centrul universului”

* Criza din Ucraina! Putin, față în față cu Europa. Va face pași înapoi?

* Antisemitul Trump își dă arama pe față! A spus despre evrei că sunt “criminali brutali”

* Prima condamnare în conspirația șefilor Academiei de Poliție de-a ucide un jurnalist de investigație

* Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria Bucureștiului. Alianța USR-PLUS va avea candidat comun

* Românii, pe primul loc în Europa, la banii dați pe mâncare. O treime din ce câștigă se duce la supermarket

* Firea e pusă pe harță! Se ia și de Iohannis după ce l-a bălăcărit pe Orban

* Ciolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

* Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -