joi, mai 30, 2024
AcasăLumeaAntisemitul Trump își dă arama pe față! A spus despre evrei că...

Antisemitul Trump își dă arama pe față! A spus despre evrei că sunt “criminali brutali”

-

Asociaţii evreieşti americane îl acuză pe Donald Trump de antisemitism după ce acesta i-a catalogat pe unii alegători evrei din sectorul imobiliar drept ”criminali brutali” care vor vota cu el pentru a evita să le fie impozitată averea, relatează The Huffington Post, citat de News.ro.

Locatarul Casei Albe s-a plâns de asemenea de faptul că unor evrei ”nu le place suficient Israelul”, într-un discurs pe care l-a susţinut în weekend la o reuniune a Consiliului Israelian American (IAC) în Florida, în faţa unei mulţimi de susţinători.

”Voi (evreii) sunteţi mulţi în sectorul imobiliar, pentru că eu vă cunosc foarte bine. Voi sunteţi nişte criminali brutali. Deloc simpatici. Dar trebuie să votaţi cu mine, n-aveți de ales. Nu veţi vota cu Pocahontas (numele dat de Trump democratei Elizabeth Warren). Pot să vă spun că nu veţi vota pentru impozitarea averii”, a tunat el în faţa mulţimii.

- Advertisement -

”Pe unii dintre voi nu vă iubesc deloc, de fapt. Iar voi veţi fi cei mai mari susţinători ai mei, pentru că veţi da faliment în vreo 15 minute dacă ei (democraţii) obţin” preşedinţia, a continuat Trump, provocând râsete în adunare.

Directoarea executivă a Consiliului Democrat Evreiesc din America Halie Soifer a catalogat declaraţiile preşedintelui, într-un comunicat, drept ”dezgustătoare şi sectare”.

”Declaraţiile profund ofensatoare ale lui Trump, inclusiv repetarea absurdă a unor stereotipuri negative, folosite în mod istoric pentru a-o ţinti pe evrei, nu fac decât să ne consolideze convingerea că Donald Trump este cea mai mare ameninţare la adresa evreilor americani”, a apreciat ea.

- Advertisement -

”Acesta nu este nici măcar un antisemitism codat (…). El a spus asta. Cu voce tare. Într-o sală plină de evrei”, a denunţat scriitorul rabin Danya Ruttenberg.

O asociaţie progresistă de apărarea evreilor, J Street, l-a acuzat pe Twitter pe Trump de faptul că este ”incapabil să se adreseze publicului evreiesc fără să plonjeze în puţul adânc al declaraţiilor antisemite care îi modelează viziunea asupra lumii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prima condamnare în conspirația șefilor Academiei de Poliție de-a ucide un jurnalist de investigație

* Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria Bucureștiului. Alianța USR-PLUS va avea candidat comun

* Firea e pusă pe harță! Se ia și de Iohannis după ce l-a bălăcărit pe Orban

* Ciolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

* Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* DEZVĂLUIRI. La două luni după 10 august, găzarii-șefi Cucoș și Sindile au fost felicitați de Radu Duda la Palatul Elisabeta

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -