vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsCiolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

Ciolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

-

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îşi doreşte alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar asumarea răspunderii Guvernului pe o astfel de lege este ”o abordare rezonabilă”.

”Mesajele pe care le am pentru primarii de municipii sunt mesaje generale pe care le voi da şi celorlalţi primari, de exemplu că eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administraţia centrală, prin Guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct”, a declarat, luni, Klaus Iohannis, înaintea întâlnirii cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, fiind citat de News.ro.

Iohannis a mai afirmat că, după alegerile parlamentare, trebuie reluate discuţiile despre descentralizare.

”După alegerile parlamentare, chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate. Sunt foarte multe domenii, foarte multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate şi acest fapt este contraproductiv”, a mai sus Iohannis, citat de News.ro.

- Advertisement -

Întrebat dacă este oportună asumarea răspunderii pentru legea care vizează alegerea primarilor în două tururi, Iohannis a spus: ”Părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că sunt diferite iniţiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens, cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, luni, că Guvernul va ”lua în calcul şi alte măsuri”, în cazul în care proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi – aflat în Parlament – nu avansează.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, înaintea şedinţei Buroului Politic provizoriu, că partdul va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, împreună cu alţi parteneri din Parlament, dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet de legi electorale care să prvadă alegerea priarilor în două tuturi de scrutin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* DEZVĂLUIRI. La două luni după 10 august, găzarii-șefi Cucoș și Sindile au fost felicitați de Radu Duda la Palatul Elisabeta

* VIDEO. Un nebun a pus benzină pe o vecină de 83 de ani și i-a dat foc. „Vrăjitoarea asta bătrână… Așa trebuie la vrăjitoare!”

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -