„Iohannis îl poate propune din nou pe Orban prim-ministru”. Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR, demontează propaganda PSD

3
8467

Atunci când Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vrea tot un Guvern PNL, s-au pus imediat în mişcare propagandiştii din presă, site-ul stiripesurse.ro (controlat de cuplul PSD-ist Iosif Buble-Diana Tuşa) şi avocaţii lui Dragnea.

Toţi au ambalat rapid un mesaj menit să descurajeze dorinţa lui Iohannis de a-l numi din nou pe Ludovic Orban prim-ministru: „Constituţia nu-i permite aşa ceva!”, a sărit ca ars unul dintre avocaţii marelui infractor aflat acum la Rahova, citat cu mărinimie de presa Ciumei Roşii.

Dar juriştii credibili şi cu experienţă au râs de aberaţiile pregătite în laboratoarele de propagandă ale PSD. Iar azi, Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) în vremea lui Traian Băsescu, a demontat cu litera Constituţiei manipularea PSD-istă.

„La articolul 103, Constituţia României scrie foarte clar că preşedintele va desemna un candidat pentru funcţia de prim-ministru după ce avea consultări cu partidul care deţine majoritatea absolută în Parlament sau, dacă nu există acest partid, după consultările cu partidele reprezentate în Parlament. Deci dacă e să citim textul cu bună-credinţă concluzia e că preşedintele poate să desemneze pe cine doreşte pentru că noi nu avem astăzi un partid majoritar în Parlament. Deci Constituţia nu spune de alianţe, că am auzit aseră că două partide se vor duce şi vor propune aceeaşi persoană şi astfel au majoritate. Nu! Dacă nu există un partid majoritar, care să decidă singur în Parlament, preşedintele decide singur pe cine propune premier”, a spus Zegrean, la Digi 24.

Fostul preşedinte al CCR a mai demontat o altă manipulare ordinară lansată de PSD pe canalele sale media: că Ordonanţele aprobat de Guvernul Orban cu o zi înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură nu pot fi publicate în Monitorul Oficial, deci nu pot produce efecte, din cauză că nu au primit avizul Consiliului Legislativ. Printre cele 25 de OUG adoptate de Executivul liberal este şi Ordonanţa care permite votarea la alegerile parlamentare pe liste suplimentare.

„Noi am avut la CCR cel puţin o decizie când ne-am pronunţat cu privire la acest avize. Ele nu sunt obligatorii, dar cererea lor este obligatorie. Dacă ei pot dovedi că au cerut aceste avize Consiliului Legislativ, atunci nu este nicio problemă. Pentru că au fost situaţii când Consiliul Economic şi Social (CES) vreo doi ani n-a funcţionat, că nu se înţelegeau între ei. Şi nu avea cine să dea avizele”, a mai spus Augustin Zegrean.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul Orban a căzut, trăiască Guvernul Orban! Premierul anunţă planul PNL pentru alegeri anticipate

* VIDEO. Prima ninsoare – primul balamuc. În Bucureşti, se vede „mâna” primăriţei Firea

* Ar fi de râsul lumii şi al lui Iohannis ca PSD să voteze, de frică, un al doilea Guvern Orban!

 

3 COMENTARII

  1. și ce dacă !!!…sau getă!!! …apropo ,aseara se bucurau cei din uniunea europeana ca a picat in sfarsit guvernul orban!!!…credeau ca-i ala din ungaria..!!!!..ia auzi ce zice constitutia comunista din 1991 facuta de banditul de iliescu+iorgovan .Astfel, conform art.89 din Constituție:
    „(1) După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură. (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată. (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui României și nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență…..deci plua anticipate ..ati luat-o in freza…

  2. Deci, guvern minoritar în Parlament nu am văzut din 2007 și 2008, cu PNL+UDMR. Până în noiembrie conduce guvernul majoritatea. Iohannis e în afara Constituției propunând un guvern minoritar format din PNL+USR. Nu sondajele de opinie care dau PNL la 47% pot forma un guvern înainte de alegerile parlamentare. Klaus Iohannis are o problemă de înțelegere a uzanțelor Uniunii Europene dar mai ales a Constituției. Un guvern minoritar nu e constituțional. Se poate merge până la suspendarea președintelui Klaus Ioglhannis care fiind minoritar sas produce mult rău fizic.

    • presedintele „Ioglhannis” poate produce mult rau fizic mafiei, ciumei rosii care a distrus tara si a alungat milioane de romani. Cred ca suferiti mult ca televiziunile voastre, conduse de mafioti si puscariasi devalizatori de tara gen Voiculescu, nu mai pot prostii decat cativa idioti .. Nu Klaus Iohannis are o problema, pentru ca niciunde in Constitutie nu scrie despre ce fel de guvern va fi, pentru ca nici un PARTID nu are majoritate absoluta in Parlament. Mafiotii au doborat un Guvern, nu o persoana. Niciunde nu scrie in Constitutie ca un membru al unui Guvern nu mai poate fi nominalizat din nou. Presedintele poate desemna pe cine doreste el. Daca ciuma rosie crede ca are prea multe procente in sondaje pentru niste tradatori de tara ce sunt, pot sa incerce si o suspendare ca poate vom avea sansa sa ajunga sub 5%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here