Klaus Iohannis e ferm: nu va da guvernarea „majorității PSD-iste”! „Primul pas spre alegeri anticipate a fost făcut, al doilea pas va fi făcut mâine”

4
3831

Klaus Iohannis nu cedează niciun milimetru în fața ofensivei parlamentare a PSD + PSD 2 (Pro România)! Președintele a făcut declarații ferme în acest sens, la câteva ore după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură.

Șeful statului convoacă partidele parlamentare la consultări, joi, de la ora 12.00. Până seara, consultările vor fi finalizate, iar președintele va anunța propunerea se pentru funcția de prim-ministru.

În acest moment, dinspre partide vin două propuneri: Ludovic Orban (susținut de PNL) și Remus Pricopie (susținut de PSD și Pro România).

Declarațiile lui Klaus Iohannis

 • „A fost un vot mai puțin obișnuit în Parlamentul României.”
 • „Pe de o parte, vedem un guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popuar. Un guvern confirmat de toate sondajele. Un guvern care vrea să facă reforme, care să vină cu măsuri pentru România, pentru români. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.”
 • „De cealaltă parte, avem o majoritate în esență PSD-istă, supărată, frustrată că a pierdut guvernarea. O majoritate care se opune cu toate mijloacele unei reforme profunde în România.”
 • „Dacă urmărim discursul politic, vedem că guvernul liberal vrea reforme și vrea să repare greșelile din ultimii trei ani, în timp ce PSD se împotrivește acestor reforme.”
 • „Azi s-au găsit suficienți care au votat moțiunea PSD pe o speță care ar fi îmbunătățit democrația. Din cauza acestui PSD, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute.”
 • „Anul trecut, la toate alegerile, s-a văzut foarte clar: românii s-au săturat de PSD! PSD să stea în opoziție! Dar PSD vrea din nou la putere, baronii roșii vor din nou la banii publici.”
 • „Vă spun foarte clar: lucrurile merg mai departe! Guvernarea merge mai departe! Instituțiile vor funcționa în continuare pentru români.”
 • „Pe de altă parte, este nevoie de câțiva pași politici. Voi convoca partidele la consultări, mâine, la ora 12.00. Mâine seară voi anunța persoana desemnată pentru formarea unui nou guvern.”
 • „Am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, atunci voi insista să fie votat care să vină un guvern cu agendă reformatoare, un guvern care să fie construit în jurul Partidului Național Liberal – asta ca să fie foarte clar!”
 • „PSD să stea în opoziție! Să devină un partid, democratic, un partid european, apoi să solicite din nou voturile românilor.”
 • „În acest moment, soluția cea mai corectă este întoarcerea la electorat.”
 • „Primul pas spre alegeri anticipate a fost făcut. Al doilea pas va fi făcut mâine.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ședință-maraton la Guvern: 25 de ordonanțe de ugență. Recordul îl deține Ponta, cu 26 de OUG-uri ascunse în Mega-Ordonanța de Urgență din 2015

4 COMENTARII

 1. Trebuia Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi, acum în ianuarie, dar care să aibă la bază o lege PNL de cel puțin 6 luni în dezbatere în Parlament. Cu o astfel de lege în spate PSD pierdea la Curtea Constituțională a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.