VIDEO. Prima ninsoare – primul balamuc. În Bucureşti, se vede „mâna” primăriţei Firea

0
1498

Zeci de tramvaie erau blocate joi dimineață la ora 8.00, pe linia 32, de la Piața Rahova până în capătul liniei la Șoseaua Alexandriei. Un tramvai a rămas blocat pe șine și din această cauză tot transportul în comun pe acest tip de călătorie a fost întrerupt.

Oamenii care ar fi trebuit să ajungă la serviciu au fost nevoiți să meargă pe jos, distanțe destul de lungi, prin zăpadă, până la alte mijloace de transport în comun. Mii de bucureşteni au trăit acest coşmar pe care administraţia Firea nu l-a putut preveni.

În general, situația traficului din București este îngreunată, însă în această dimineață a fost și mai dificilă din cauza ninsorii de peste noapte. Străzile nu erau deszăpezite, iar în stații oamenii cu greu coborau și urcau în mijloacele de transport în comun din cauza zăpezii, relatează reporterii din teren ai Digi 24.

https://www.facebook.com/laurentiu.d1998/videos/2773347809413998/?t=0

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, nu a fost nici de această dată pregătită, deşi nici zăpada nu mai e ce-a fost odată; ninge tot mai rar şi mai puţin abundent ca în trecut, motiv pentru care te-ai aştepta ca misiunea administraţiei Capitalei să fie una simplă.

La acest moment, mai mult din motive de imagine, Firea a organizat celebrul „Comandament de iarnă”, la Primăria Capitalei, singurul rezultat palpabil al acestei reuniuni fiind acela că le-a oferit tribună primarilor PSD de sector.

Aceştia au venit pe rând, la microfon, pentru a fi prinşi „în cadrul” acelor posturi TV interesate de bugetul împărţit de Gabriela Firea pe criterii numai de ea ştiute.

Dar situaţia din Capitală nu mai e o surpriză. De când Firea a ajuns la butoanele Primăriei, haosul şi dezmăţul financiar au devenit reguli în mandatul PSD.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti -Ilfov (ISUBIF) au gestionat 179 de intervenţii generate de fenomenele meteo.

Astfel, în Capitală au avut loc 160 intervenţii: 104 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil, 29 elemente construcţie, patru panouri publicitare, şapte stâlpi căzuţi pe carosabil, două semafoare căzute şi 14 alte elemente desprinse.

La nivelul judeţului Ilfov, au fost dispuse 19 intervenţii, respectiv: opt copaci căzuţi pe carosabil, un element de construcţie, patru stâlpi căzuţi şi şase alte elemente desprinse, relatează Mediafax.

În rest, ca de obicei, moştenirea lăsată de PSD se simte la toate nivelurile. Cel mai bun exemplu este transportul rutier şi pe calea ferată, unde aproape invariabil există blocaje, TIR-uri derapate din cauza carosabilului necurăţat şi netratat împotriva alunecării, trenuri oprite etc.

Circulaţia e închisă pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe 28 de drumuri naţionale din cauza codului roşu de viscol şi ninsori. Restricţii de tonaj sunt impuse pe 5 drumuri naţionale. De asemenea, CFR Călători a anunţat că peste 30 de trenuri au fost anulate, iar mii de oameni din mai multe judeţe din ţară au rămas fără curent electric.

Detalii despre cursele anulate, AICI.

Mii de oameni au rămas fără curent

Sute de oameni au rămas blocaţi în maşini şi în trenuri din cauza zăpezii şi a viscolului puternic din judeţul Brăila. Tot din cauza vântului puternic mai multe reţele electrice au fost rupte, lăsând 70 de localităţi fără curent.

Potrivit reprezentanţilor ISU Brăila, trenurile Constanţa – Buzău, Galaţi – Buzău şi Bucureşti Nord-Galaţi au rămas blocate la Bărăganu, Făurei şi Lacu Sărat, iar cel puţin 80 de persoane au aşteptat zeci de minute pentru a fi transferate în alte garnituri.

Probleme au fost şi pe şosele chiar dacă autorităţile au închis circulaţiei auto toate drumurile naţionale şi judeţene.

Pe parcursul nopţii, mai multe autoturisme, autocare, microbuze şi tir-uri au rămas blocate pe DN 2B, între Ianca şi limita judeţului, şi pe DN 21, între Însurăţei şi limita judeţului, din cauza vizibilităţii reduse.

Dimineaţă, pompierii brăileni au mai multe intervenţii în derulare în diferite puncta ale judeţului.

Sute de persoane aşteaptă ajutorul autorităţilor.

Probleme mari sunt şi pe reţelele electrice. 70 de localităţi au rămas fără curent electric, afectând aproape 40.000 de persoane. 30 de angajaţi ai companiei de electricitate încearcă să remedieze defecţiunile, dar misiunea lor este îngreunată de vânt şi de zăpadă.

Peste 10.000 de gălăţeni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic care a smuls cablurile şi a dărâmat stâlpii de electricitate. De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a lua de pe carosabil resturile unor copaci rupţi de vânt.

Vântul foarte puternic înregistrat pe parcursul nopţii a făcut prăpăd în judeţul Galaţi.

21 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza avariilor apărute la reţeaua companiei de electricitate, lăsând aproape 12.000 de persoane în beznă. Pe teren intervin mai multe echipe de electricieni care încearcă să repare reţelele.

Peste 20.000 de oameni din judeţul Constanţa au rămas peste noapte fără curent electric după ce viscolul a afectat reţelele de înaltă tensiune. În total au fost rămas în beznă 41 de localităţi din judeţ. Şapte trenuri regio care pleacă din Constanţa spre Bucureşti, Buzău sau Tulcea au fost anulate.

Pe timpul nopţii, mai multe tronsoane de drum din judeţ au fost închise circulaţiei, iar pompierii ISU au intervenit pentru scoaterea unei ambulanţe şi a trei autovehicule înzăpezite. De asemenea, pompierii au înlăturat 17 copaci de pe şosele.

Pompierii au intervenit şi la Săcele, acolo unde un microbuz cu 16 persoane a rămas înzăpezit.

Din cauza condiţiilor meteo, şapte trenuri regio care pleacă din Constanţa spre Bucureşti, Buzău sau Tulcea au fost anulate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ar fi de râsul lumii şi al lui Iohannis ca PSD să voteze, de frică, un al doilea Guvern Orban!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.