Iohannis amenință PSD: „Guvernul Orban pică, avem anticipate!”

3
2925
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis anunță că e hotărât să declanșeze alegerile anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, dacă Guvernul Orban pică în urma unei moţiuni de cenzură depusă după asumarea răspunderii, este primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este dreptul constituţional al PSD să depună moţiune de cenzură, în momentul în care Guvernul îşi angajează asumarea răspunderii, conform News.ro.

”În acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi de faptul că acest Guvern minoritar este hotărât şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul angajării răspunderii, dar faptul că PSD vrea să ameninţe cu moţiunea de cenzură nu sperie pe nimeni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este prilej de declanşare a alegerilor anticipate căderea Guvernului Orban, după o moţiune de cenzură, Iohannis a spus: ”Cu siguranţă şi asta este bine să înţeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, foarte clar. Că se vor realiza sau, nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că formaţunea va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile electorale prin care alegerea primarilor să se facă în două tururi.

Klaus Iohannis e hotărât să ceară modificarea legislației electorale prin asumarea răspunderii, iar Ludovic Orban a declarat în mai multe rânduri că o va face.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putred de coruptă! Șpăgara AC/DC de acum 10 ani, reținută pentru șpaga PSD de la Arad

* Iohannis, sărutul morții pentru Lia Savonea: „Justiția trebuie să se despartă de politică!”

* Dragnea încearcă marea cu degetul: vrea să fie cu Irina de Crăciun. Slabe speranțe!

* Două banane au fost vândute pentru 240.000 de dolari! Povestea din spatele operei de artă

* Cercetătorii englezi au anunțat: „Cancerul a fost vindecat!”

* Arafat amenință că pleacă din România! Vela de la Interne abia așteaptă: “nu e centrul universului”

* Criza din Ucraina! Putin, față în față cu Europa. Va face pași înapoi?

* Antisemitul Trump își dă arama pe față! A spus despre evrei că sunt “criminali brutali”

* Prima condamnare în conspirația șefilor Academiei de Poliție de-a ucide un jurnalist de investigație

* Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria Bucureștiului. Alianța USR-PLUS va avea candidat comun

* Românii, pe primul loc în Europa, la banii dați pe mâncare. O treime din ce câștigă se duce la supermarket

* Firea e pusă pe harță! Se ia și de Iohannis după ce l-a bălăcărit pe Orban

* Ciolacu, în corzi! Iohannis cere asumarea răspunderii pentru “primari în două tururi”

* Iliescu servește Rusia până la moarte! Cere relații normale cu dictatura lui Putin

3 COMENTARII

  1. Da, si eu am citit la fel declaratia de astazi a presedintelui, daca pica guvernul Orban, e primul pas spre anticipate. Cred ca la fel vor sta lucrurile si pentru alegerea primarilor in doua tururi, insa atunci nu prin asumarea raspunderii, ci prin ordonanta de urgenta, ca sa intre in vigoare de a doua zi, si data cat mai aproape de alegerile locale, a caror data ar fi perfecta pentru 24 mai, sa nu le mai lasam psdistilor prea mult timp la dispozitie.

  2. Iohannis din contra trebuie sa/si faca probleme mai degraba daca castiga psd alegerile nare ce face si este obligat sa puna guvern pad si numai face ce vrea el la alegerile parlamentare 9% cat re prezinta diaspora se imparte la mai multe partido nu doar la unul cum s-a impartir la prezidentiale si s-ar putea ca pnl il sa ia muie ca locale le poate sa puna si 3 tuturor tot pad castiga cu orban raluca si vasilica merget in apoi iar voi ziaristii lui peste numai Cerati Donato mergeti in fata la corro ceñí si stati cu mana-brinda la cerdito poate va arunca werner ceva ca oricum il pupat o in Cur toata ziua ziaristii independent care va dati

  3. Iohannis din contra trebuie sa/si faca probleme mai degraba daca castiga psd alegerile nare ce face si este obligat sa puna guvern pad si numai face ce vrea el la alegerile parlamentare 9% cat re prezinta diaspora se imparte la mai multe partido nu doar la unul cum s-a impartir la prezidentiale si s-ar putea ca pnl il sa ia muie ca locale le poate sa puna si 3 tuturor tot pad castiga cu orban raluca si vasilica merget in apoi iar voi ziaristii lui peste numai Cerati Donato mergeti in fata la corro ceñí si stati cu mana-brinda la cerdito poate va arunca werner ceva ca oricum il pupat o in Cur toata ziua ziaristii independent care va dati cum va crítica pe voi si pe werner cineva cum nu afisat o msj spuneti ca este duplicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here